The Wild West 2017

TERUG NAAR PLANNING

Maandag, 16 oktober 2017
Tonto Natural Bridge State Park en weer tussen de Saguaros
We zijn om kwart voor 8 weggereden van deze vreselijke KOA. Het was stil vannacht, dat is een van de weinig positieve dingen die we over deze camping kunnen zeggen. Het is een zooi-camping, qua lay-out, qua plekken en qua kampeermiddelen. Aan de overkant ben ik eerst gaan tanken en toen nog even kort gestopt bij een Walgreens.

De weg die we vandaag reden was mooi, langs Lower en Upper Lake Mary en toen langs Mormon Lake. Maar er zat overal bitter weinig water in. Het landschap is compleet anders, bergen en heuvels en overal dennenbossen.
We zijn in een ruk doorgereden tot Tonto Natural Bridge State Park. Dit ligt in een dalletje en de weg erheen ging behoorlijk steil omlaag (lang leve de tow/haul). Het park is heel netjes opgezet met heel veel parkeerplekken. We hebben eerst de korte Waterfall Trail gelopen, dan loop je zo'n beetje onder een kleine waterval, en weer terug omhoog.

    

    

    

Toen zijn we bij Viewpoint 1 en 2 gaan kijken en besloten we ook de Gowan Trail naar beneden te doen. Het was puur bergafwaarts lopen tot onder de brug. Maar wat was dat mooi! Er kwamen drie kleine watervalletjes van de brug af. De onderkant van de brug was heel mooi, grotten en prachtige steen. En toen moesten we alles weer omhoog...... behoorlijk vermoeiend en belastend want het is hier HEET!!! En we hadden niks te drinken bij ons.

    

    

    

    

    

    

    

Toen we terug bij de wagen waren hebben we eerst in de schaduw van een boom gepicknickt: verse meloen, drinken en een boterham. We merken dat we terug in zuid Arizona zijn. Vanaf nu wordt het drinken meenemen en de hoedjes op.

    

In Payson zijn we naar de Walmart gegaan, e-mails gecheckt en boodschapjes gedaan: verse salades, druiven, chipjes (voor het zout), brandhout, ijsjes, 2 mooie boodschappentasjes voor thuis en bacon.
Toen even verderop naar de Safeway voor verse meloen en kip.
Toen zijn we doorgereden naar het zuiden naar het Tonto Basin. Onderweg kwamen we weer langs Jake's Corner waar we in maart broodjes hadden laten maken. Het plan was om te kamperen op Cholla Campground, aan Lake Roosevelt, maar deze camping is first come first serve, dus wat tref je dan aan? De camping op zich is vrij groot en heeft ruim 200 plekken. Toen we aankwamen zagen we helemaal geen kampeermiddelen staan, zou ie wel open zijn? Ja hoor, we hebben $ 20 betaald en zijn een plek gaan zoeken. Diverse loops hebben ze afgesloten. Wij hebben eerst een rondje gereden over 2 loops, we houden van rust en solitude en we staan nu op de Teddybear Cholla Loop plek 6. We zitten weer in Saguaro gebied en overal lopen de Arizona Kipjes ofwel Gambel's Quails, heerlijk! Ook kolibries heb ik al gezien.
Het tentje stond weer supersnel en we hebben buiten onder het afdak van de picknicktafel kip gegeten. De rest bewaren we tot morgen voor Emma's quesedilla's.

     

    

In de camper was het 36 graden, lol, de kachel zullen wel even niet meer nodig hebben, pfff, maar we hebben geen stroom dus de airco gaat ook niet aan.
Emma heeft gedoucht (ja, er zijn zelfs douches) en we hebben buiten gezeten. René en Jacky zijn nog over de camping gaan lopen terwijl Emma en ik de "administrazione" hebben gedaan.

We eten erpels en bonen uit blik met gehaktballetjes. Morgenvroeg op tijd weg zodat we met redelijke temperaturen het pad in Tonto NM kunnen beklimmen.
Het voelt alsof we bijna thuis zijn!!

Wildlife: een paar quirrels, Gambel Quails, Ground Squirrels, kolibries, Dragon Flies en verschillende vlinders.
Het weer: Zonnig, 35 graden.
Gereden: 150 mijl
Camping: Cholla Campground, Roosevelt, plek 6 Teddybear Cholla Loop, $ 20,00

TERUG NAAR PLANNING

Klik hier voor de volgende dag 17-10-17