The Wild West 2017

TERUG NAAR PLANNING

Vrijdag, 15 september 2017
Een dag van WOW en genieten
Gisteravond was het koud. René heeft het kampvuur aangemaakt maar de wind veranderde steeds van richting en we waren moe, dus om 19:00 uur lagen we in bed, LOL. Het gevolg is natuurlijk dat we weer vroeg wakker waren maar we hebben wel zo'n 11 uur geslapen! Dus om half 7 zijn we opgestaan, koffie en thee gemaakt en door het gasfornuis werd het ietsje warmer in de camper. We hebben binnen ontbeten met brood en beleg. Jacky heeft meteen de boterhammen voor de picknick gemaakt.

De pit toilets (chemische toiletten) werden net door het bedrijf geleegd en schoon gespoten, we hebben er meteen gebruik van gemaakt en zaten met ons drieën naast elkaar op de plee. Wel eerst de bril moeten drogen. Die wc's zijn prima te doen, ze stinken gelukkig niet.

Om 8:50 zijn we vertrokken naar Yosemite. De eerste stop was het verste punt wat we zouden rijden op de Tioga Road, Olmsted Point. Hier was een korte trail naar een schitterend uitkijkpunt. We konden de Half Dome zien liggen. Maar wat we ook zagen, rook van de bosbranden aan de westkant van het park. Wat zijn wij toch superblij dat we niet in de Valley zitten hoor. We missen het niet.

    

    

    

    

De volgende stop op de weg terug was aan Tenaya Lake, eerst aan de westkant en toen aan de oostkant. Ook weer schitterend! We genieten volop!

    

    

    

    

    

    

We zijn even gestopt in de store in Tuolumne Meadows waar Emma een Pad Thai heeft gekocht en ik een klein zakje chips limón, best lekker.
We wilden vandaag graag de Lyell Canyon trail doen maar de weg naar de Lodge was afgezet. De madam gisteren had ons gezegd dat we daar goed zouden kunnen parkeren omdat de Lodge gesloten is. Nou, mooi niet dus. Ik moest draaien op een niet erg breed stuk. Maar, hoera, het lukte prima. Tegenover de Ranger Station was een parkeerstrookje en Jacky is toestemming gaan vragen om daar te parkeren en dat mocht. Eerst weer draaien......
De trail liep parallel aan de Dana Fork en wij hebben eerst op rotsen zitten picknicken, zooooo mooi. Toen over alle rotsen en stenen langs het water blijven lopen. Op twee plekken zijn bruggetjes, over de Dana Fork en over de Lyell Fork. Dit was werkelijk een SCHITTERENDE wandeling!! En... we kwamen geen toeristen tegen, alleen maar wat lange-afstand wandelaars. Wat hebben we genoten zeg!!
Zjwien vindt ook alles geweldig, lol.
We hebben buiten wat klein grut, geen wildlife gezien.

    

    

    

    

    

    

    

    

Op de weg terug zijn we nog op twee plekken gestopt. Net buiten het park hebben we de Nunatak Nature Trail nog gelopen. Hier hoor je nooit iemand over en het was zooooo mooi. We hebben vandaag ook maar weinig andere mensen gezien. Het is zoals met alles: iedereen doet hetzelfde. Wij dus niet.

    

    

    

    

    

Het was pas 14:30 uur en we besloten even naar Lee Vining te gaan. Bij het Visitor Center was gratis wifi waar ik even de mail heb gecheckt en Mariecke een berichtje heb gestuurd. Ook hebben we er ansichtkaarten gekocht. Bij de store in Tuolumne Meadows hadden we al postzegels gekocht. In een winkel heeft Emma nog een magneet gekocht.
Als laatste zijn we nog naar Mono Lake Visitor Center gegaan waar we de Nature Trail hebben gelopen. Het uitzicht was erg mooi en we konden zien waar we gisteren waren geweest.

    

Om 16:00 waren we weer terug op de camping. Emma en ik hebben ons werk weer gedaan, René heeft de fik aangemaakt en de erpeltjes liggen er nu in. We eten nog sla en bacon erbij.

    

Wildlife: chipmunks, squirrels en een roofvogel.
Het weer: zon, 19-26 graden.
Gereden: 65 mijl
Camping: Lower Lee Vining, plek 16, $ 14

TERUG NAAR PLANNING

Klik hier voor de volgende dag 16-9