The Wild West 2017

TERUG NAAR PLANNING

Zondag, 15 oktober 2017
Beetje Grand Canyon zonder Disney, pueblo's en vulkanen
Gelukkig hebben we geen last gehad van de overburen, tot vanochtend vijf uur. Toen werd er behoorlijk gekletst en vertrokken ze in een auto om even later terug te komen, weer te vertrekken en weer terug te komen. Rare mensen die mensen.
Wel was het weer aardig afgekoeld, negen graden, en dus ging de kachel weer aan. Ik heb koffie gemaakt en we hebben wat cereal gegeten. Ik had ook al boterhammen gemaakt voor als we honger kregen in de auto.
We reden om 7:40 uur weg van Mather Campground. Het is op zich een heel ruim opgezette camping, maar we zijn geen fan van kamperen in een nationaal park. Te groot voor ons.

We reden de Desert View Drive weer terug. Deze keer zijn we wel gestopt, eerst bij Grandview Point en daarna nog bij de Desert Watch Tower. We vonden het uitzicht bij de Tower het mooiste. De Tower zelf is ook prachtig van binnen, we zijn hier dan ook een tijdje gebleven om rond te kijken. We hebben ook nog wat Elk en Mule Deer gezien.

    

    

    

    

    

    

Op weg naar Cameron zijn we nog gestopt bij de Little Colorado River Gorge Overlook. Heel mooi!! Hier stonden een paar Navajo kraampjes en bij twee hebben we weer armbandjes gekocht. We hebben er een tijdje staan praten met een jonge vrouw, leuk om uitleg te krijgen hoe oma de hele dag zit te rijgen en zo.

    

    

Bij Cameron zijn we weer naar de Burger King gegaan, we hebben wat koffie en ontbijt gekocht en de e-mails gecheckt. En toen door naar het zuiden. We hebben de Loop Road gereden door Wupatki National Monument. Eindelijk weer eens een ander landschap, het begon met prairie. We hebben een stukje gelopen bij een aantal pueblo ruďnes: de Box Canyon Dwellings (Lomaki Pueblo) en Citadel Pueblo. De weg ging verder en het landschap veranderde in lavaheuvels. Bij het Visitor Center zijn we weer gestopt en hier ligt ook de Wupatki Pueblo, een groot complex en erg mooi. We kregen ook nog wat informatie over de dieren die we onderweg hadden gezien.

    

    

    

    

    

    

De weg gaat dan verder en het landschap verandert weer, vulkanen mét bomen en compleet kale vulkanen, het is hier ontzettend mooi!! We zijn gestopt bij Painted Desert Vista en hier hebben we zitten picknicken. Heerlijk!

    

    

    

    

Daarna hebben we de Lava Flow Trail gelopen, je ziet lava in diverse vormen en kleuren. We hebben hier genoten! Bij het Visitor Center van Sunset Crater hebben we ook nog wat info gekregen over dieren. Ik heb 2 dode tarantula's op de weg gezien, zo jammer.
Beide Parken worden amper bezocht. Gelukkig maar want zo blijft het leuk.

    

    

    

    

    

We hoefden niet ver meer naar Flagstaff, dit ligt in een mooi gebied, veel bergen en heuvels. Als eerste zijn we naar de Walmart gegaan, Jacky besloot gisteren toch om het nieuwe fototoestel terug te brengen, het is drie keer niks. Nu kregen we ons geld terug, mooi dus. Jacky maakt nu af en toe met de Fuji van mij of Emma foto's. Thuis hebben we er nog een paar liggen die ze kan gaan gebruiken.
Om 16:00 uur waren we op de KOA. Nee, geen mooie camping. We hadden een pull through met water en stroom geboekt maar beide aansluitingen zaten aan verschillende kanten van de plek, we kwamen niet aan het water. En zo scheef als maar kan, zelfs met de levelers kregen we hem niet redelijk recht. Jacky is een andere plek gaan vragen en nu staan we aan de rand, op een back-in en met een full hook-up. En we kregen nog geld terug. We staan nu ook rustiger. Maar wat een lelijke chaotische camping. Enorme wagens, zelfs groter dan een normale touringcar, die hutje mutje staan, bah.
Jacky en Emma zijn eerst gaan douchen terwijl René en ik in de wagen bezig zijn geweest. Toen is Jacky weer gaan wassen en zijn René en ik gaan douchen, wel heerlijke en schone douches. Wifi doet het ook goed.

We hebben rösti, ceasar salad en beef gegeten. Het wordt hier heel vroeg donker en aangezien we weer op 7000 voet zitten, koelt het ook weer flink af.

Wildlife: een paar Elk, een paar Mule Deer, een Eastern Collard Lizard en een hele mooie squirrel met een lange staart.
Het weer: Zonnig, 26 graden.
Gereden: 133 mijl
Camping: KOA, Flagstaff, plek 12, $ 34,00

TERUG NAAR PLANNING

Klik hier voor de volgende dag 16-10-17