The Wild West 2017

TERUG NAAR PLANNING

Donderdag, 14 september 2017
Mono Lake en Tuolumne Meadows
Zo rond half 7 zijn we opgestaan. Het was vannacht koud en de komende nacht zal het nog kouder worden en gaan we de extra dekens en dekbedden gebruiken. De doorgaande weg langs de KOA wordt 24 uur per dag gebruikt door grote trucks, zo zeg. Maar we hebben allemaal prima geslapen. René z'n snurken is al sinds onze aankomst tolereerbaar. Hij gebruikt nu wel z'n anti-snurk spray. :-)
De zon scheen en nu zagen we hoe mooi onze plek was.
De badkamers op de KOA waren geweldig, 4 grote privé ruimtes met daarin een grote walk in shower, wastafel en wc. Jacky heeft zich hier nog gedoucht en Emma wilde eerst ook maar die heeft zich gewoon uitgebreid verzorgd.
Ondertussen heb ik de tafel binnen gedekt voor het ontbijt, céréal voor René en ik en oatmeal voor Jacky en Emma. Teske koffie erbij en toen nog even afgewassen.
René en Emma doen samen de hook-ups en toen zijn we vertrokken, om 8:20 uur.

    

De route vandaag was erg mooi, door bergen, werkelijk prachtig. We zijn gestopt bij de Mono Lake Vista waar we een geweldig uitzicht hadden over het meer, de bergen en ook zagen we Panum Crater.

    

    

    

    

Bij Mono Lake zijn we gestopt bij Mono Lake Tufa State National Reserve. Hier hebben we de boardwalk gelopen langs tufa's en met uitzicht over het meer. Er staan ook borden met uitleg en met de diverse niveau's van Mono Lake, het meer is enorm gezakt in de afgelopen decennia. Dit was mooi en zeker de moeite waard.

    

    

    

    

Aan het begin van de Tioga Road zijn we even naar het uitkijkpunt gelopen. En toen op zoek naar een campingplek. De eerste camping was ook die wat onze voorkeur had: Lower Lee Vining campground. Jacky, Emma en René liepen even rond op zoek naar een mooie plek en WOW wat hebben we een prachtige plek. Enorm groot, vlak bij de creek, zon én schaduw, een fire pit en grote picknicktafel. Jacky is de registry gaan doen (plek 16 voor $ 14 per nacht) en wij hebben de campingstoeltjes buiten gezet en het tafelkleedje op de tafel. Even de wc's gekeken, basic (pit toilets), maar het stinkt er niet. Verder hebben we geen enkele aansluiting, geen stroom, geen water, niks, maar wel prachtig gelegen dus. We horen het ruisen van de creek en de wind, verder niks. Hier geen grote RV's met kermislampjes.....

    

    

We zijn om 11:20 uur weer vertrokken naar Yosemite NP. De weg was prima te doen met de camper, mooie uitzichten en we waren snel in het park. We wilden parkeren bij de Lembert Dome parking maar het was er vol en er waren ook geen RV plaatsen. We zijn daarom maar doorgereden naar het Visitor Center waar we wat parkeertips hebben gekregen. Omdat we toch wilden wandelen zijn we terug gegaan naar de Lembert Dome parking, hier loopt een weg richting de stables en overal kun je parkeren, dus we stonden snel.
We zijn begonnen aan de Dog Lake Trail. Helaas was het bewolkt geworden en door de grote hoogte was het best fris. Je loopt alleen tussen de bomen en dat is niet echt iets voor mij. Na een half uur hebben we een broodje gegeten op een boomstam en even daarna zijn we omgedraaid. We hebben veel chipmunks en squirrels gezien. Op een bepaald punt was een trail naar de stables die we hebben genomen want we wilden nog naar Soda Springs en Parson's Lodge. Dit was een mooi stuk om te lopen en we hebben er 2 herten gezien!

    

    

    

    

Bij de Lodge is ook een leuke brug over de Tuolumne River, hier zijn we zeker een kwartier geweest, het was er prachtig en de zon scheen. Toen even naar de Lodge en de Springs, vooral de Springs vonden we erg leuk om te zien. Een beetje Yellowstone zonder het pokkestuk erheen en de massa's mensen.
Het was al bijna half 3 en we besloten terug te gaan naar de camping. We zijn nog bij wat view points gestopt en waren om half 4 terug op de camping.

    

    

    

    

    

    

René, Emma en ik zijn langs de creek gelopen, op zoek naar hout voor in de firepit.
Jacky is de kok en we eten steak, potato salad, coleslaw en tomaten, en pie als toetje.
Kijken of we vanavond de fire pit aanmaken en dan op tijd weer naar bed. Morgen nog een dagje in Yosemite.

Wildlife: chipmunks, squirrels in soorten, 2 herten, een hele grote blauwe dragon fly en een (kleine) slang.
Het weer: zon en bewolkt, 19-26 graden.
Gereden: 100 mijl.
Camping: Lower Lee Vining, plek 16, $ 14

TERUG NAAR PLANNING

Klik hier voor de volgende dag 15-9-17