The Wild West 2017

TERUG NAAR PLANNING

Zaterdag, 14 oktober 2017
Grand Canyon National Park Ó la Disney
We waren rond half zeven op en om zeven uur reden we al van de camping weg. Afgelopen nacht begon het, terwijl we nog buiten zaten, opeens enorm te waaien en we hielden ons hart vast. Opeens was het ook weer afgelopen, heel vreemd. We hoorden ook nog een dier over het dak van de camper heen en weer lopen, groter dan een chipmunk of squirrel. Aangezien deze camping thuis zou zijn voor ringtailed cats, vermoeden we dat het misschien wel dat was.
Heel grappig was trouwens dat ik gisteravond tijdens een stukje over de camping, bij de enige andere Road Bear camper op de camping, de mensen herkende. Dit waren Duitsers die twee nachten geleden onze buren waren op Wahweap. We hebben even met ze staan praten, ze zouden vandaag ook naar Mather gaan, dus wie weet zien we ze nog eens.

We konden lekker doorrijden, ik rij over het algemeen niet harder dan zo'n 55 mijl per uur, dat rijdt erg zuinig, mijn verbruik is 1:12 (1 gallon per 12 mijl). We hadden gerekend op 1:8.
In Cameron zijn we gestopt bij de Burger King, even de mail checken en koffie gehaald en Emma had al zin in frietjes.... Het was pas negen uur..... Even met Mariecke gechat. En toen weer door naar de Grand Canyon. Het was onderweg erg rustig dus dat beloofde veel goeds. In de Village, we waren op tijd op de parking voor RVs, vonden we nog net een plek. De rest hebben we de shuttle gebruikt.
We zijn eerst naar het Visitor Center en de Bookstore gegaan. Toen de Blue Route naar het overstappunt voor de Red Route. We zijn uitgestapt bij The Abyss. De Grand Canyon is wel indrukwekkend als je het voor het eerst ziet. Toen de shuttle gepakt tot Hermit's Rest. Hier zijn we even in het winkeltje gaan kijken.

    

    

    

    

We hebben de shuttle terug gepakt tot Mojave Point. Hier hebben we even wat gedronken en een broodje gegeten. We wilden langs de rim lopen naar Hopi Point en dan Powel Point. We begonnen vol goede moed over het onverharde pad. Dit pad liep vlak langs de afgrond en met mijn hoogtevrees ging dat niet goed. Jacky bleek ook de schrik er goed in te hebben na het ongeluk in Mesa Verde afgelopen week, dus we zijn snel naar de weg gelopen en over de weg terug naar de shuttle stop.

    

    

We besloten toen maar gewoon terug te gaan naar de Village waar we langs de rim hebben gelopen, veilig achter muurtjes en hekken. In Kolb Center hebben we een boek gekocht met alle dodelijke ongelukken in de Grand Canyon. De man in het winkeltje vertelde ons dat er dit jaar tot nu toe al 13 mensen zijn doodgebleven. Mensen die niet op het pad blijven, op rotsen gaan staan aan de afgrond etc., vaak voor een selfie..... Tja, common sense zei de man, en dat ontbreekt nogal eens.

    

    

In de hele Village hebben we allemaal een Disney gevoel. Rijen mensen, overal winkeltjes, de hele sfeer doet denken aan Disney maar dan zonder de fun. De rangers die we spreken beamen ook dat het steeds erger wordt. Dit heeft gewoon niks meer met natuur te maken, triest.

We hebben vanaf de Garage de shuttle gepakt tot de parking. Alles stond nu vol, RVs stonden ingebouwd door gewone auto's en ze stonden werkelijk ˇveral. Wij kwamen gelukkig prima weg en reden naar de camping,  Mather campground in het NP. Er stonden diverse Elk herten te drinken, hele grote herten zijn dat, prachtig.
Onze plek is erg mooi, Fir Loop, plek 92, enorm groot en mooi licht. Helaas staat er een grote familie tegenover ons, die hadden de muziek vrij hard aan dus ik heb ze vriendelijk verzocht of het wat minder kon. Gelukkig ging het geluid toen meteen uit. Ze hielden zich in elk geval niet aan het maximum aantal tenten, auto's en personen per plek....
We zijn benieuwd hoe de nacht gaat verlopen qua geluid. Men wil wel in de natuur kamperen maar wil eigenlijk geen natuur hebben.

    

    

    

    

Nadat we ons hadden ge´nstalleerd zijn we naar de Market Plaza gegaan, even e-mails gecheckt en een ijsje gekocht. In de General Store nog melk en een toetje gekocht en toen weer teruggelopen. En weer stonden er twee Elk te drinken, moeder en kind, en ook een moeder en kind Mule Deer.

We hebben zelf burgers gemaakt en op de grill gedaan, salade, erpelsalade en coleslaw erbij gemaakt. Het is hier rond half zeven al donker. En het koelde weer af. De rest van avond hebben we binnen gezeten.

Wildlife: een cottontail bunny, wilde paarden, een groep Elk herten, Mule Deer, twee verschillende soorten squirrels, een hairy woodpecker, een Lazuli Bunting, en een Stellar Jay.
Het weer: Zonnig, 25 graden.
Gereden: 131 mijl
Camping: Mather Campground, Grand Canyon NP, Fir Loop plek 92, $ 18,00

TERUG NAAR PLANNING

Klik hier voor de volgende dag 15-10-17