The Wild West 2017

TERUG NAAR PLANNING

Woensdag, 11 oktober 2017
Van Arizona naar Utah naar Arizona en binnen in een dam
Dankzij het uur tijdsverschil was ik dus weer om 6 uur wakker, en qua temperatuur was het warmer dan voorgaande nachten, nu was het maar liefst 11 graden. René heeft de stroom afgelopen nacht uit gezet zodat de airco niet aanspringt als we de kachel aanzetten, en dan is het heel snel warm.
We hebben simpel ontbeten met cereal en een beker koffie. We besloten om de eerste tour in de Glen Canyon Dam te doen, die is om 8:30 uur. We waren mooi op tijd hiervoor en de groep was lekker klein omdat de meeste mensen niet zo vroeg op zijn. We zijn eerst de dam op gegaan en later naar de turbines onderin. Al met al was het interessant om te zien en de uitleg te horen.

    

    

Na de tour zijn we gaan eten bij Denny's, zo'n ontbijt met cereal blijft bij ons meestal niet lang zitten. Uiteraard hadden we alweer te veel besteld, we leren het maar moeilijk......
Ondertussen was het zonnig en warm geworden en besloten we alsnog de Toadstool hike te doen. Maar, eerst naar de Dam Overlook, die ligt naast de Denny's en is zeer de moeite waard.

    

    

    

De Toadstool Trail is in Utah, we reden weer een stukje Utah in en gelukkig was er een prima parking bij. Dit is een populaire hike, ook omdat ie niet te lang is. We hadden gelukkig genoeg drinken meegenomen en wat reepjes. Het was ondertussen behoorlijk warm en we liepen vol in de zon. De hoodoos waren mooi, de omgeving is schitterend, veel kleuren, prachtige rotsen. We hoorden toevallig iemand zeggen dat "around the bend" nog veel meer te zien was, dus wij zijn daarheen gelopen, en jawel, een garden of hoodoos. We kwamen een stel Amerikanen tegen waarvan de vrouw meteen in het Frans begon.
Emma had last van de warmte en wilde terug en dus zijn we terug gegaan. Het was een hele mooie wandeling!

    

    

    

    

    

    

    

    

Op de terugweg naar Wahweap zijn we even naar Lone Rock gereden maar daar was niks aan dus we zijn weer omgedraaid. Rond half drie waren we weer op de camping. Jacky heeft een was gedraaid en ik heb een reistas ingepakt met spullen die we niet (meer) gebruiken, nu hebben we weer iets meer plaats in de kastjes. René zorgt weer voor de aansluitingen.

    

Na 16:00 uur zijn we nog naar het resort gelopen maar daar was eigenlijk niks aan. Het is dat we een uur gelopen hebben, heen langs het meer, maar daar heb je het dan ook mee gehad.

    

    

    

Voor het eten hadden we salade met spinazie en cranberries en tilapia en garnalen van de barbecue. Appeltje op de barbecue als toetje.
Als de zon onder is koelt het altijd heel snel af, dus we zitten weer binnen.

Wildlife: jack rabbits, cottontail rabbits en een paar hagedisjes.
Het weer: Zonnig, 28 graden.
Gereden: 70 mijl
Camping: Wahweap Campground, Page, plek A-13, $ 60,00

TERUG NAAR PLANNING

Klik hier voor de volgende dag 12-10-17