The Wild West 2017

TERUG NAAR PLANNING

Zondag, 10 september 2017
Een perfecte dag in San Francisco en Point Bonita
Jacky had vannacht migraine, voor het eerst in 13 jaar, en we zijn samen op geweest van 3 tot 4 uur. Even een beker thee en walnootkoffie gedronken en wat gekletst. Toen hebben we nog geslapen tot half 7, dus bijna de klok rond.
We hebben een broodje gegeten en koffie gedronken en nog voor 8 uur zaten we in de auto. In Fairfax zagen we een hert en squirrels.

Vlak voor de Golden Gate ben ik de weg afgegaan, ik wilde nu het rustig was, de viewpoints doen. Er hing mist (die noemen ze hier Carl) en het was zo mooi!! 's Middags zijn we hier weer geweest maar toen was het echt poepdruk dus we waren blij dat we het nu hebben bezocht, en ook dat we het hebben gezien zowel met als zonder de mist.

    


    

    

Over de Golden Gate brug gereden en als eerste zijn we naar de Palace of Fine Arts gegaan, oef wat is dat mooi zeg!! We zijn er rondom het water gelopen en hebben heel veel foto's gemaakt.

    

    

    

    

Daarna zijn we naar de parkeerplaats gereden die Jacky had uitgezocht, het was nog steeds erg vroeg en dus rustig. We zijn langs Fort Mason gelopen, via Ghirardelli Square naar Fisherman's Wharf. Hier zijn we eerst met de boot gegaan, een Bay cruise van een uur. Oh wat was dat mooi!! Prachtig weer, schitterende uitzichten en zowaar dolfijnen gezien! We zijn onder de brug door gegaan en vlak langs Alcatraz. Daar worden ze met de bootladingen afgezet, blij dat wij dat niet doen.

    

    

    

Terug op Fisherman's Wharf hebben we op een bankje zitten lunchen, een broodje met dik de prawns en een broodje met dik de rock crab. Lekker!
We hebben nog magneten en een bedeltje gekocht.

Toen liepen we naar de zeeleeuwen op Pier 39. Dit wilde ik heel graag zien, nog meer wildlife! Het is een heel gezellig stukje SF. We hebben nog een koffie en een ijskoffie gekocht en voor mij een sweater.

    

    

    

We hadden al besloten dat we alleen nog naar Lombard Street zouden gaan, ook erg leuk, met mooie uitzichten over de stad en baai. Wat een bergjes beklimmen was dat zeg.

    

    

Toen zijn we terug gelopen naar de auto, eerst nog even bij de Safeway wat gehaald. Het was pas 14:00 uur maar we hadden al zó veel gedaan en het was geweldig. We hadden ook niet zoiets van "we willen nog persé dit of dat zien", maar we wilden wel heel graag naar Point Bonita. Dus daar zijn we heen gegaan. Heel erg druk op elke viewpoint, alles werd zo'n beetje door schmucks geblokkeerd, maar eenmaal op het eenrichtingsstuk waren we bijna alleen. Wel een heel eng stukje weg, 18% bergafwaarts en als de rem het zou begeven zouden we zo van de berg afvliegen.

    

    

    

    

Helaas was de toegang naar de vuurtoren al afgesloten maar het was er prachtig! In Fairfax zijn we nog even in een prachtige organische supermarkt geweest waar we een stuk watermeloen hebben gekocht. Thuis hebben Jacky en René voor het eten en de afwas gezorgd, we hebben weer op de deck gezeten, nog kip van gisteren en weer lekkere salade.

Emma heeft haar nieuwe laptop gedaan en de foto's, dat is haar taak in de vakantie. We hebben ruim 550 foto's gemaakt, LOL. En weer op tijd naar bed. Morgen wordt het weer een dag natuur.

Oh ja, we hebben gps in de auto en jawel, we weten nu zelfs hoe we hem moeten gebruiken, lol. Het bleek hier zelfs handig te zijn!

Wildlife vandaag: een hert, eekhoorntjes, zeeleeuwen en dolfijnen.
Het weer: strak blauw en 35 graden!

TERUG NAAR PLANNING

Klik hier voor de volgende dag 11-9-17