The Wild West 2017

TERUG NAAR PLANNING

Dinsdag, 10 oktober 2017
Navajo National Monument en Page
Ik werd vroeg wakker en zo hebben we de zonsopgang gezien, tenminste, er stond een grote rotspartij voor de zon maar de profielen van de andere rotsen waren mooi te zien. Op de camping liepen wilde paarden, die graasden lekker aan het groene gras.

    

    

We hebben alleen een beker koffie gemaakt en reden om 7:50 uur al weg. We zouden gaan ontbijten in Kayenta zodat ik ook de e-mails kon checken. Kayenta zag er netjes en verzorgd uit, zoals we het in Navajo gebied überhaupt netjes vinden uitzien. Dat is wel anders geweest.
De McDonalds en Burger King lagen vlakbij elkaar en aangezien onze voorkeur naar BK uitgaat zijn we daarheen gelopen. De wifi was uitstekend en ook het ontbijt was ook prima, de koffie was heerlijk!
Na het ontbijt zijn we bij Basha's bij de Bakery wat lekkers gaan halen, apple fritters dus.

Ons doel vandaag was Navajo National Monument. We zijn de Sandal Trail gaan lopen naar de overlook op de Betatakin Ruins, zo zeg wat was dit mooi! Toen we terugliepen kwamen we een stel tegen en Jacky zei "Hey, I know you". Wij hadden van hen samen een foto gemaakt gisteren in het Four Corners Monument, en de man van ons vieren samen. Lol. Da's pas toeval. Het bleek moeder en zoon uit Portland te zijn en we hebben een hele tijd met hen staan kletsen.

    

    

    

    

    

In Page wilden we naar de Walmart voor o.a. een nieuw fototoestelletje voor Jacky. Die van haar is door de val in Mesa Verde kapot gegaan. Maar we hadden honger en zijn eerst bij de McDonalds gaan eten, drie heerlijke burgers waren het, met frietjes.
Bij de Walmart hebben we inderdaad een cameraatje gekocht, het goedkoopste, deze hoeft alleen deze vakantie gebruikt te worden want thuis hebben we er nog een paar liggen.
We zijn daarna nog even langs het vliegveld gereden om te kijken waar het is en hoe het is met parkeren. En toen naar de camping: Wahweap campground aan Lake Powel. De reviews van deze camping zijn gemixt, vooral het onvriendelijk personeel wordt vaak genoemd. De keren dat wij met ze te maken hebben gehad, kunnen we dat wel beamen. Wat ons ook verbaast is dat we $ 60 per nacht betalen maar voor de douches betaal je $ 2 per keer. Dat is me nogal wat zeg. En ze waren ronduit smerig, de smerigste die we deze trip hebben gezien.
Onze plek is in de A loop, nummer 13. Een mooie plek. De wc's in de loop zijn ook prima en schoon.
Jacky en René hebben het tentje opgezet en Jacky heeft daarna Emma in de haarverf gezet, die moest dus daarna wel douchen, met slippers aan en met haar eigen douchematje.
Emma heeft voor het eten gezorgd: quesedilla's, lekker. We hebben ook nog een tijdje rondom het vuur gezeten, het is heel vroeg donker hier want we zijn weer in een andere tijdzone.

    

    

Wildlife: veel wilde paarden, een grey fox, een Jackrabbit en cottontail rabbits.
Het weer: Zonnig, 24 graden.
Gereden: 157 mijl
Camping: Wahweap Campground, Page, plek 13, $ 60,00

TERUG NAAR PLANNING

Klik hier voor de volgende dag 11-10-17