The Wild West 2017

TERUG NAAR PLANNING

Zondag, 1 oktober 2017
Lummelen in Moab
We waren weer vroeg op, en ook nu moest de kachel weer even aan. Op Tripadvisor hadden we gelezen dat je hier 's nachts veel last van de treinen zou hebben, het spoor loopt vlak langs de camping, maar er is maar 1 trein langs gekomen. Het was verder lekker stil op de camping. We hebben weer ontbeten met brood en cottage cheese. Rond 9 uur vertrokken we en we zijn eerst gaan tanken in Green River. Toen via de I-70 richting Moab. Daar kwamen we rond 10 uur aan, er stond een enorme rij voor de ingang van Arches NP, oef wat een lol, hopelijk is dat als wij gaan wat minder.
Wij zijn eerst naar de Corona Arch trailhead gegaan, De weg erheen was op plaatsen overspoeld door modder. Later spraken we mensen die vertelden dat het gisteren heeft gehoosd en gehageld..... dan wil je hier niet in een tentje zitten tussen de kliffen en de rivier. Wat een natte modderbende.
Helaas konden we niet parkeren bij de trail dus zijn we weer omgedraaid. Op een stopplaats hebben we naar Indiaanse rotstekeningen gekeken. Er stond nog een stel, uit Ohio, en we mochten even hun verrekijker lenen waarmee we de tekeningen goed konden zien. We hebben een tijdje met hen staan praten en tips uitgewisseld. Zo'n 100 meter verder stonden nog meer tekeningen in de rots.

    

    

    

We reden toen naar Moab en hebben geparkeerd bij de City Market en van hier zijn we over Main Street gelopen, eerst even naar de Tourist Information en toen wilden we ook wel wat eten. Aan de overkant stond een food truck van Quesedilla Mobilla, hier hebben we 2 lekkere quesedilla's besteld, eentje met kip en kaas en de ander met kip, spinazie, artichok en olijven (de New Mexico Identity Crisis). Het was weer genoeg voor ons vieren, we zaten zelfs aardig vol.

    

    

Toen zijn we naar Adrift Adventures gelopen om de formulieren in te leveren voor onze rafting trip. We zouden die dinsdag doen maar we hebben hem verzet naar woensdag, het zou dan wat warmer zijn. Voor morgen staat slecht weer op, en koud....
Na Adrift kwamen we langs een ijswinkel met frozen yoghurt waar we allemaal allerlei smaakjes hebben gehad. Moab is wel een redelijke en vooral levendige plaats, je ziet overal quads, daar zijn we geen fan van, veel kabaal in de natuur, dat hoort gewoon niet.
Bij de City Market hebben we nog boodschappen gedaan voordat we naar de KOA reden. We hebben hier een pull thru plaats met stroom en water, De plaats is erg smal maar het terrein is hier een beetje terrasvormig dus we zien toch de bergen.
We hebben allemaal gedoucht. Het eten was fried chicken uit de City Market en Jacky, René en ik hebben een rondje over de camping gelopen en met de overburen uit Iowa staan kletsen.
Emma is moe en wil om 19:30 al gaan slapen, watttttt?? Of toch nog een spelletje, maybe?

    

Wildlife: een desert Cottontale (konijntje).
Het weer: Bewolkt met wat zon, 20 graden.
Gereden: 77 mijl
Camping: KOA, Moab, plek 33, $ 69,00

TERUG NAAR PLANNING

Klik hier voor de volgende dag 2-10-17