Florida 2012

Donderdag 3 maart 2011
YEAHHHHHH......GEBOEKT!!!
Ik ben een gelukkig mens. De onzekerheid en het gez... over de vluchten is voorbij. Het kan vreemd lopen. We wisten het nog steeds niet, Aer Lingus, Air France, Continental?? De laatste 2 waren een stuk duurder dan de eerste. Op een Amerikaans forum kregen we de tip om Air France (die overigens als beste van de 3 maatschappijen werd bestempeld, maar oké, dat is persoonlijk) naar JFK te boeken en dan wel in de Airbus 380. Die stoelen zijn 19" breed. De reviews zijn prima, geklaagd wordt er altijd, maar we hebben er een prima gevoel bij. Deze Airbus is het grootste passagiersvliegtuig op dit moment en heeft 2 verdiepingen. We hebben nu stoelen op rij 15, meteen achter First Class.
We hebben, net als de vorige keer bij Continental, weer 2 aparte boekingen moeten doen i.v.m. de limiet op de creditcards. Lang leve de banken..... Het gaf geen probleem en ik heb meteen met Air France gebeld om beide boekingsnummers aan elkaar te linken. Dat is nu gebeurd als het goed is. Omdat we via de Belgische site hebben geboekt bespaarden we € 25 aan kosten. Toch leuk meegenomen.
We vliegen op 1 februari 2012 om 7.35 uur van Nantes naar Parijs en hebben daar ruim 4 uur om over te stappen, door de security te gaan etc. We konden ook later in Nantes vertrekken maar we geven de voorkeur aan meer tijd op CDG, gezien onze ervaring vorig jaar. Op 25 februari vliegen we dan weer terug en we komen op 26 februari rond 11.00 uur aan in Nantes. We hebben dan niet zo veel tijd om over te stappen maar er gaat nog een latere vlucht, dus, we maken ons geen zorgen.

    

We hebben meteen ook het hotel bij JFK geboekt, een Hampton Inn. Er is een shuttle service van en naar het vliegveld en ze bieden gratis ontbijt (zelfs "on the run" als je geen tijd hebt) aan. We hebben er zin in!

    

Volgende maand gaan we de autohuur boeken en de binnenlandse vluchten. En dan hebben we het merendeel geregeld en vastgelegd.
Nog even een oppepper: over een jaar zijn we weer terug....

Zaterdag 12 maart 2011
New York, here we come
Vandaag konden we het hotel in New York boeken, tenminste, het hotel wat we uiteindelijk hebben uitgezocht. Mijn voorkeur ging qua ligging meer uit naar East Midtown, net wat chiquer en netter dan de buurt bij Times Square. Bovendien weten we nu dat we op JFK aankomen en we kunnen dan heel makkelijk met de metro naar Manhattan en dat kost een habbekrats. We hebben nu gekozen voor het Best Western Hospitality House op de East 49th Street. Het is geen hoog of groot gebouw maar ligt in een prima straat en 2 metro stations liggen vlakbij. Vanaf JFK is dit heel goed te bereiken met de metro.
Het hotel heeft goede reviews en biedt gratis ontbijt en wifi. We hebben een 2 slaapkamer appartement geboekt met keuken. We zullen niet koken maar een koelkast is altijd handig. De grootste slaapkamer heeft een kingsize bed en de andere 2 enkele bedden. Jacky slaapt dan op de slaapbank in de woonkamer.
De woonkamer is erg ruim, een 6 persoons eettafel, een bureau, voldoende zitplaatsen en het appartement is maar liefst 1100 sq. feet, ofwel 102 m2, dat is echt groot, zeker voor New York. Wij zijn er blij mee!!

    

    

Vorige week hebben we ook een extra cameraatje gekocht. Een kleintje en Jacky gaat hem gebruiken. Mariecke krijgt dezelfde voor haar verjaardag en ik heb gezien dat je er hele mooie panorama foto's mee kunt maken. Dat was dan ook de grootste reden waarom we hem hebben gekocht. We stellen ons de foto's al voor die we in New York, maar ook in Florida kunnen maken.

En jawel..... ik durf het alweer niet te zeggen, maar het eerste koffertje is al (deels) gevuld. We nemen 5 grote mee met daarin 3 kleine. Die kleintjes vullen we dan en terug kunnen die als handbagage mee. In de vakantielade lag van alles wat al ingepakt kon worden (we hadden nog ponchos, wasmiddel, afwasmiddel, boterhamzakjes, etc.) dus dat hebben we maar ingepakt. Je ken er maar op tijd bij zijn, nietwaar?! En de vakantielade is weer een stuk leger.

Donderdag 17 maart 2011
Alamo: Dodge Grand Caravan
De Engelse Pond stond vandaag € 1,14 en we hebben de auto gehuurd. Net als de vorige keer via US Car Hire. Dat was ons erg goed bevallen. Elke vraag wordt goed beantwoord, ze geven service en de hele site van OrlandoVillas.com hangt hieraan vast. Ik heb eerst even een mail gestuurd of ze de deal met Alamo rond hadden voor het gebruik van de kiosk. Dit is nu rond en we kunnen onze gegevens later invoeren op de site. Hierdoor hoeven we alweer niet in de rij te staan op MCO. Wel zo prettig.
De vorige keer hadden we Budget gekozen, deze keer gaan we voor Alamo, en dan de Gold option (2 drivers + full tank). We betalen dan wel meer maar we hoeven de tank niet zelf te vullen als we de auto inleveren. Omdat we de laatste dag in Orlando een hele vroege vlucht naar New York zullen nemen, willen we dat gedoe niet. Het gemak weegt dan wat zwaarder dan geld. Alamo heeft als 7 seater minivan de Dodge Grand Caravan, die hadden we vorig jaar ook. Heerlijke auto.

Vrijdag 18 maart 2011
Villa betaald
Omdat de Pond nog steeds onderaan de € 1,14 stond hebben we vandaag het restant van de villa op Highgate Park ook maar vast betaald. Het kan maar gedaan zijn. En ik denk niet dat de Pond nog veel lager zal gaan worden. Weer iets wat we kunnen afvinken!

Zaterdag 9 april 2011
New York en Seaworld/Busch Gardens
Zo langzamerhand worden steeds meer zaken geregeld en kunnen we meer afvinken. Vanochtend, de euro staat $ 1,45, heeft Jacky de buspassen voor in New York gekocht. En daarna de tickets voor Seaworld/Busch Gardens. We hebben 1 jaarkaart gekocht en 4 gewone tickets. Ze zijn 14 dagen geldig. Dankzij de jaarkaart hoeven we in beide parken geen parkeergeld te betalen en krijgen we 10% korting op alles wat we er kopen, van ansichtkaart tot eten, van voer voor de zeehonden tot kleding. Zo halen we de meerprijs van de jaarkaart er al makkelijk uit. Bovendien krijgen we 10% korting op de tours, en we willen 4 tours boeken. Mooi meegenomen toch?!

    

Donderdag 14 april 2011
Dollars
Toevallig heb ik onlangs een website gevonden waar we on-line Dollars kunnen bestellen. Dit is goedkoper dan bij de bank omdat er minder kosten worden berekend. In 2008 hebben we dat gedaan bij Easychange, maar die tellen een koersverschil van 10 cent per Euro. Dat vonden we een beetje veel van het goede. Afgelopen maandag kregen we $ 1,40 voor onze euro. Ik vond dat een prima koers om eens te proberen Dollars te bestellen. Jacky heeft $ 2000 besteld eind maandagmiddag en zojuist (9.00 uur) zijn ze (gratis aangetekend en verzekerd) bij ons aangekomen. Mooi toch. Zo hebben we weer een prima adres gevonden om buitenlandse valuta te kopen.

Zaterdag 16 april 2011
Orlando here we come!
Jacky kijkt regelmatig op de sites van Delta en American Airlines of hun tarieven voor de binnenlandse vluchten van JFK naar MCO al zakken. Tot nu toe vonden we hun tarieven te duur. Vanochtend zag Jacky dat de prijzen gezakt waren tot onder de $ 100 per vlucht. Die prijzen hebben we het hele vorige jaar ook zien voorbij komen. Waarom zouden we dan nog wachten?
We hebben de volgende vluchten geboekt: op donderdag 2-2-12 vliegen we met American Airlines om 7.59 uur vanaf JFK en komen we om 10.54 uur aan op MCO.
Op woensdag 22-2-12 vliegen we dan met Delta om 7.30 uur vanaf MCO en landen we op JFK om 10.11 uur. Lekker vroeg. Zo hebben we zo goed als de hele dag nog in New York. We zijn nu weer een stapje verder.

Maandag 2 mei 2011
De laatste Dollars
De koers bleef gunstig en over Yes-Change niks anders dan lof, we hebben vandaag de laatste batch Dollars gekregen. Alles tegen een prima koers. Alle potjes kunnen nu door Jacky verdeeld worden.

Zaterdag 18 juni 2011
Onze Britse gids
We hebben niet veel meer uit te zoeken. Tja... we hebben dan ook al alles uitgezocht. Maar toch hebben we weer de nieuwe editie besteld (onze 3e inmiddels) van "A Brit guide to Orlando". Het zou zo maar kunnen dat er toch nog iets nieuws wordt vermeld in dit boek, en dan met name nieuwe of vernieuwde attracties.

Vrijdag, 1 juli 2011
N
og maar 7 maanden
Wat gaat de tijd toch snel zeg. Vandaag over 7 maanden zitten we alweer in het vliegtuig. We genieten van de hele voorbereiding en het uitzoeken van alles. Vluchten, hotels, crowd-calender, touringplans etc. Internet, boeken en kaarten, heerlijk!
Echt veel nieuwe dingen zullen we de volgende vakantie niet doen, maar het wordt de laatste keer dat we 3 weken naar Orlando gaan, dat is iets waar we bijna zeker van zijn. Er is nog zo veel moois te zien en doen buiten Orlando en aangezien Emma en Mariecke op een gegeven moment niet meer mee zullen gaan, dan kunnen we in een andere maand op vakantie. En dan hebben we gewoon meer mogelijkheden.

We hebben de laatste maanden veel gelezen en uitgezocht over Texas en New Mexico, in één woord: WOW! We zijn blij dat we daar in 2014 naar toe kunnen gaan, weer eens wat anders dan Disney. We zijn allemaal gek op Disney en Florida maar in 2014 wordt het een reis van cowboys, indianen, natuur, bergen en canyons.

Morgen begint het hoogseizoen weer. We hebben een prima voorseizoen gehad, en qua boekingen zal 2011 een prima jaar worden, ondanks dat we de omslag hebben gemaakt van gezinscamping naar kindarme camping. Of misschien wel dankzij die omslag. Als het hoogseizoen voorbij is, hoeven we nog maar 5 maanden te wachten.

Donderdag, 21 juli 2011
Tweede villa betaald
Omdat we vonden dat de koers van de Dollar nog prima was hebben we besloten om Villa Kristall helemaal te betalen. Met alles wat gaande is met de economie in Griekenland en nog wat Euro-landen, wie weet wat de Euro gaat doen. En mocht de Euro toch flink stijgen dan kopen we alvast Dollars voor de trip in 2014!!
Gisteren was het nog 28 weken. Het gaat erg snel op het moment. We zitten nu natuurlijk in het hoogseizoen op onze camping. Omdat het zo heerlijk rustig is en de sfeer erg goed, gaat de tijd ook snel.

Donderdag, 1 september 2011
Niks nieuws te melden
Behalve dan dat het vandaag nog 5 maanden is, ofwel, gisteren nog 22 weken.
We kijken regelmatig op de site van Seaworld om te kijken of we de tours kunnen boeken maar die liggen toch echt wel ver achter. Bij Seaworld kan pas tot oktober geboekt worden, pfff, dus dat duurt nog wel even. Niet dat we nou zo'n haast hebben, we hebben nog tijd zat. Bovendien boek ik dat via de telefoon omdat ik een jaarpas heb en we dan korting krijgen.
Buiten deze 4 tours (2 in Seaworld en 2 in Busch Gardens) moeten we New York City Pass nog kopen, maar dat heeft ook nog tijd.
De koers van de Dollar hangt zo'n beetje rond de € 1,43. Ook daar niks nieuws te melden.

Het hoogseizoen is nu voorbij op onze camping. Het was een geweldig seizoen, zowel zakelijk als qua sfeer. Ons eerste kindarme seizoen is iedereen heel goed bevallen. En dus blijven we kindarm, want we hebben voor het eerst in jaren weer echt plezier in ons werk gehad.

Zondag, 25 september 2011
Zeeleeuwen en pinguins
Vanmiddag zag ik toevallig dat de tourdata voor februari bij Seaworld te boeken waren. De tours van Busch Gardens nog niet maar ik dacht, laat ik gewoon eens bellen. Dus heb ik Seaworld gebeld om het volgende te boeken:
5-2-2012 doen we de Sea Lion Up Close Tour
17-2-2012 doen we de Penguin Up Close Tour
Yes! Geboekt. Er is maar 1 tour per dag en als het vol is dan is het vol. We mogen tot 1 dag van te voren gratis annuleren en dat is altijd goed om te weten. Busch Gardens boeken we later.

    

Zaterdag, 1 oktober 2011
Only 4 more months and counting
Jawel, vandaag precies nog 4 maanden wachten.
Terwijl ik dit schrijf is het al een week boven de 30 graden, we puffen de tent uit..... De Vendée heeft al sinds april code rood voor wat betreft droogte. Het is extreem droog. We hebben de slechtste zomer gehad sinds wij hier wonen, maar desalniettemin een prima zomer met mooie dagen en af en toe een slechte dag. Alleen de 2e helft juli hadden we echt 1 week die slecht was. Ondertussen was het in Nederland zwaar herfst van juni t/m half september. Pfff, blij dat we hier wonen hoor.
Vandaag zijn onze vissers Jeroen, Ruud en Jimmy aangekomen. Da's altijd leuk en het gezamenlijke traditionele ontbijt in onze keuken was weer net zo gezellig als altijd. Als zij weg zijn gaan we de blokhut verbouwen, deze wordt alleen nog verhuurd aan stellen en niet meer aan gezinnen. Ons kindarme seizoen is ons én onze gasten SUPER goed bevallen. We hebben zelfs al reserveringen voor 2012.

De euro-dollar koers is gezakt tot $ 1,33, oef. Ik heb even uitgerekend dat wij, door het te doen zoals wij het doen, maar liefst $ 440 Dollar meer hebben gekregen voor onze Euri's, ofwel we hebben € 306 bespaard. Toch lekker meegenomen hoor, en wat kost het nou aan moeite om het op deze manier te doen? Niks, het is alleen maar een onderdeel van de voorpret.

Jacky heeft vanmiddag het deel tot nu toe van het verslag 2012 geprint zodat we dat in een mapje kunnen gaan doen. Als je het nu allemaal terugleest dan is het wel lachen hoor. Wel NYC, niet NYC, toch weer wel NYC, de "beslissingen" die we hadden genomen: we zouden écht met Continental vliegen, of nee, toen was het Aer Lingus en waar vliegen we nou eigenlijk mee? Yep, Air France..... En zo zijn er meer dingen, b.v. de hotels in NYC.
Zo zie je maar, niks zo veranderlijk als de mens (of was dat "het weer"?).

Morgen over 3 weken gaan we naar Parijs, voor de paspoorten. René kreeg voor zijn verjaardag nog een etentje van pap en mam en ik heb gevraagd of ze voor ons een etentje in Disney Village willen betalen en dat doen ze. Leuk hoor. Toch een beetje Disney opsnuiven. Er ligt een Earl of Sandwich sinds deze zomer en dat schijnt lekker te zijn. Dus wie weet.

Ons restaurantlijstje voor Florida is ook uitgebreid met wat restaurants waar we niet vaak (of zelfs nooit) over gelezen hebben. Ook onze boodschappenlijst groeit.

Donderdag 13 oktober 2011
Extra stoelen gekocht
Jacky was er al een paar dagen over aan het nadenken en toen ik vanochtend thuis kwam van de kinétherapie, vertelde ze me heel vrolijk dat ze bij American Airlines een extra stoel had gekocht om zo meer ruimte te hebben. Voor een paar tientjes. Echt geen geld. Ze wilde Delta ook nog bellen en ook daar heeft ze voor een belachelijk laag bedrag een extra stoel gekocht. Toen opperde ik vervolgens om ook eens te kijken wat een extra stoel bij Air France zou kosten voor het traject Nantes - Parijs - New York retour. En die prijs was ook zó laag dat we die ook erbij geboekt hebben. Nu weten we tenminste dat áls we niet kunnen slapen in het vliegtuig, dat het in elk geval niet aan gebrek aan ruimte ligt. Bij Air France heb je zelfs de garantie dat als het vliegtuig niet vol is, dan kun je je geld voor die extra stoel terugkrijgen. Quel service!
De stoelen liggen ook vast, behalve van de Franse binnenlandse vluchten.

De Euro zit weer in de lift ten opzichte van de Dollar. Bijna 1,38 vandaag. Typisch......., waar zou dat toch aan liggen ;-)

Verder is er een wijziging in vluchttijden van de American Airlines vlucht gekomen, van JFK naar MCO. We vliegen nu om 8:50 uur en komen om 11:50 aan. Mooie tijd dus.
Ook kwam er nog een wijziging van Delta in de vluchttijd van MCO naar JFK. Het vertrek wordt nu 9:00 uur. Niet zo prettig want dat betekent ook dat we zo’n 1½ tot 2 uur later in New York aankomen en dus minder kunnen genieten van deze geweldige stad. Helaas… niets aan te doen en misschien verandert het nog eens ten gunste van ons.

Nog 15 weken en 6 dagen!!!!!! Maar eerst nog naar Parijs over 10 dagen.

Zaterdag 22 oktober 2011
Paris ohlala
Morgenvroeg vertrekken we voor een paar daagjes naar Parijs.
We hebben voor onze vakantie naar Amerika nieuwe paspoorten nodig en aangezien de Staat der Nederlanden het consulaat in Nantes heeft gesloten (&*%$#@) moeten we helemaal naar Parijs. Bordeaux zou ook kunnen maar als we naar de ambassade in Parijs gaan dan kunnen we er tenminste nog een uitstapje van maken. Bovendien staat daar een foto-apparaat waar we volgens de normen "goede" foto's kunnen maken.
Voor René, Emma en Mariecke wordt het de eerste kennismaking met hun nieuwe hoofdstad.

Donderdag 27 oktober 2011
Thuis van Paris
Gistermiddag zijn we thuis gekomen van een paar dagen Parijs. We hebben bij de ambassade 5 nieuwe paspoorten aangevraagd. Als het goed is worden deze over een week of 2 met de post thuis gebracht. Hierna kunnen we ESTA aanvragen en onze paspoortnummers invoeren op de website van Air France.

Vandaag nog maar 13 weken en 6 dagen :-)

Donderdag 3 november 2011
Esta en mapjes
Vanochtend bracht monsiour le facteur (postbode) een aangetekende envelop van de Nederlandse ambassade met daarin 5 gloednieuwe paspoorten. Ik heb ze allemaal even nagekeken en ze waren goed, gelukkig. Zo niet dan hadden we terug naar Parijs moeten gaan.
Met de nieuwe paspoorten in de hand hebben we Esta ingevuld en jawel, we hebben allemaal goedkeuring, uiteraard na het betalen van $ 14 per persoon. Ook heeft Jacky op de site van Air France bij onze tickets de paspoortnummers ingevuld. En nu zit ze een nieuw bijbeltje te maken. Het wordt een mooie knalroze deze keer.

Gisteren heb ik samen met Emma haar klerenkast eens uitgemest en haar stapeltje met kleren voor Florida  heb ik in koffer nummer 2 gelegd. Daarna ook mijn stapeltje (twee mini-stapeltjes aangezien we weinig meenemen).
Alle camera's heb ik gecheckt en opgeschreven hoeveel SD-kaartjes en batterijen we hebben. Om genoeg reserve te hebben, heb ik bij Amazon nog een nieuwe batterij voor Jacky en Mariecke besteld zodat ze ieder 2 batterijen hebben. En ik heb 2 extra SD kaartjes besteld, van elk 2 GB. Deze worden waarschijnlijk morgen geleverd en dan kan ik die zaken ook ordenen.
En.......de Brit Guide kan ook elk moment komen, yes!!

Vrijdag 11 november 2011
Eurocrisis en Brit Guide
Wat een gedoe rondom de euro. Dankzij de zogenaamde eurocrisis is de waarde van de euro aan het zakken. Vanochtend was de euro nog 1,35 dollar waard. Gelukkig is het niet zo erg als in juni 2010, toen was de waarde maar 1,19. We hebben gelukkig alle dollars al, gekocht tegen een veel betere koers, maar we moeten nog 2 tours in Busch Gardens reserveren en de New York City Pass kopen.
Op het Florida Forum is een hoop consternatie ontstaan over het gebruik van de zogenaamde "debit card". Dat is onze gewone bankpas waarmee je in winkels kunt pinnen. Alleen blijken veel winkels de buitenlandse passen niet meer te accepteren. Gelukkig hebben wij hier geen last van.
Zo hebben we ook niks te maken met de Sun Pass. Dit is om tol te betalen. Wij hebben voor de routes van en naar MCO gewoon kwartjes bij, die hebben we de vorige vakantie netjes bewaard voor nu.

De Brit Guide 2012 is deze week gekomen en ik heb hem alweer uit. Er stond niet veel nieuws in, hoewel we nog steeds nieuwe restaurants aan ons lijstje toevoegen, vandaag ook weer eentje, gevonden via de blog van Teleton.

Vandaag staat de teller op 11 weken en 4 dagen!

Klik hier het vervolg van onze reis