Florida 2010

Vrijdag 11 september 2009
Update tickets Kennedy Space Center
Hoera, zojuist is met de post een envelop met de goede tickets voor KSC per post aangekomen. Ze zijn geldig tot 31-12-2030, wow. Nu zijn alle tickets compleet.
Voor de duidelijkheid staat hieronder een compleet overzicht van wat we hebben aan tickets.

Donderdag 6 augustus 2009
6 Maanden en lustrum L'Etournerie
Vandaag precies 5 jaar geleden zijn we geëmigreerd naar Frankrijk, L'Etournerie. Nog nooit een seconde spijt gehad!! En nog steeds elke dag dankbaar en blij dat we hier mogen wonen. Emma en Mariecke worden steeds Franser en we willen hun naturalisatie in gaan gaan zetten zodat ze 2 nationaliteiten hebben. Vijf jaar geleden had ik niet geloofd dat we vorig jaar naar Florida zouden zijn gegaan en dat we volgend jaar alweer gaan. We gingen ervan uit dat we niet meer op vakantie zouden kunnen gaan. Maar nee, we zijn zelfs al aan het zoeken voor 2012. Maar natuurlijk wel eerst heel goed sparen!

Vandaag is het nog precies maanden tot ons vertrek. Morgen nog 26 weken. We zitten momenteel midden in het hoogseizoen. De tijd zal nu wel steeds sneller gaan. Natuurlijk moeten René en ik ook nog eerst naar Londen.
Frans en Yvonne vliegen vandaag.

Vrijdag 21 augustus 2009
Villa is betaald: veel codes
Frans en Yvonne zitten nu al ruim een week in Orlando. We lezen elke morgen hun blog en laten dan een reactie achter. Het is leuk om hun blog te lezen omdat we dan een klein beetje het gevoel hebben er bij te zijn. Het zit allemaal nog vers in ons hoofd.
De Britse pond is de laatste weken weer gestegen en staat nu op circa € 1,16. Nog steeds niet erg hoog natuurlijk maar we hebben toch maar besloten om de villa helemaal te betalen. Het geld is overgemaakt naar de Britse eigenaar Rob en we hebben een paar dagen later een mail gekregen met daarin de routebeschrijving vanaf het vliegveld (alsof we niet al precies weten waar ons huis ligt....), de code voor de community een code voor het huis en nog een code voor het alarm. Dat zijn heel wat codes! Ook moeten we ons melden in het Clubhouse om een Parking Permit te krijgen. En natuurlijk moeten we na aankomst nog naar de Management Company om een credit card swipe achter te laten i.v.m. de borg.

Over 2 maanden zitten René en ik in Londen, dat begint ook op te schieten. Als we daarvan terug zijn is het helemaal snel aftellen. Nu zijn het nog 24 weken en 1 dag.

Dinsdag 25 augustus 2009
Tickets Kennedy Space Center
Ik had Attractions Tickets Direct maar weer eens gemaild om te vragen of ze de tickets voor 2010 voor Kennedy Space Center al hebben gekregen. Ze schreven terug dat ze die rond 1 september zouden krijgen. Ik heb gisteren dus de 2009 tickets teruggestuurd. En nu maar hopen dat zij ze ook weer gaan opsturen.

Nog 23 weken en 3 dagen.......

Zaterdag 19 september 2009
Unofficial Guide en High Tea
Jacky heeft in ons bijbeltje (het rode schriftje met alle belangrijke info en uitgaven per dag) nu ook de dagindeling geschreven met bijbehorende attracties die we willen doen. We wachten alleen nog op de openingstijden van de parken voor de maand dat wij er zijn. Afgelopen week heb ik de Unofficial Guide 2010 doorgelezen en weer vanalles aangestreept.
Gisteren heb ik ook gebeld met World Disney World om de High Tea in de Garden View Lounge van het Grand Floridian Hotel te reserveren. Nadat ik eerst alles (naam, adres etc.) had moeten spellen, zei meneer Tinkerbell dat ik nu nog niet kan reserveren voor februari. Of ik eind oktober nog eens wil bellen en ........... "Have a magical day m'am".

Vandaag nog   weken!!

Woensdag 23 september 2009
D
ollar
Vandaag is de Euro weer $ 1,48 waard. De afgelopen maanden was de Euro weer flink gedaald tot net onder de $ 1,40. Wat ons betreft mag de Dollar nog verder dalen!!

Zondag 4 oktober 2009
Update
Er hangen nu nog 18 paperclips aan het rek in de keuken. We zijn begonnen met zo rond de 70, ja ja. Elke paperclip staat voor 1 week en elke zaterdag halen we er eentje weg. Al met al gaat de tijd wel snel maar voor mij toch niet snel genoeg. Ik heb zooooooo'n vreselijke zin om te gaan!!
We praten bijna dagelijks over de vakantie en stellen af en toe onze plannen bij.
We zijn ook alweer een tijdje bezig met de vakantie in 2012 (niet lachen ahum), dan wordt het Florida met New York City gecombineerd. Voor die vakantie is Jacky bijna dagelijks naar villa's aan het kijken. Maar dat is ook omdat we volgend jaar dan willen kijken naar waar bepaalde villa's liggen (zon op het terras etc.). Er zijn nu 2 villa's waar we zelfs binnen kunnen kijken, eentje in Hampton Lakes en de villa van Ina (in Country Creek Estates) waar ik mee mail. Beiden zijn totaal verschillend.
Gisteren las ik op Orlandotips dat Disney de prijzen van parkeren weer heeft verhoogd, nu van $ 12 naar $ 14. Zou het ooit ophouden??
Ook zijn 2 dagen geleden eindelijk de openingstijden van de Disneyparken bekend gemaakt voor januari 2010. Nog een maandje wachten denk ik, dan zal onze maand ook wel bekend zijn. Dan kunnen we kijken óf en wanneer het vuurwerk wordt afgestoken en wanneer de lasershow in Epcot is, want ik wil het toch wel graag eens zien.
Vorig weekend heb ik ons 2e koffer ingepakt . De vakantieladen in de kast (jawel hoor, wij hebben 3 laden in de kast speciaal voor vakantie) waren alweer ver vol dus ik vond het wel weer tijd worden. Van Emma en Mariecke heb ik al wat korte broeken en topjes kunnen inpakken. Hoewel het weer hier nog hoogzomers is hebben ze genoeg zomerkleren over in hun kast. We denken echt aan 4 koffers genoeg te hebben. In de 2 die nu zijn ingepakt zitten 2 kleinere. En die kleinere koffers zijn ingepakt.

 

Maandag 5 oktober 2009
Parkeerplaats op Atlantique
Vandaag hadden we weer met de Nederlandse dames afgesproken bij de Ikea in Nantes. Op de terugweg zijn we naar vliegveld Atlantique gereden om te kijken waar de parkeerplaatsen liggen ten opzichte van het terminalgebouw. We hebben meteen een plek gereserveerd op parking P0 RESA.

Zaterdag 31 oktober 2009
Uren Disney bekend
Gisteravond zag ik dat Disney van al zijn parken de openingstijden van februari 2010 bekend heeft gemaakt. Nu weten we ook hoe laat parades en vuurwerk in alle parken zijn.

Vrijdag 6 november 2009
Afternoon tea bij Disney
Vandaag heb ik nog eens gebeld met Disney om te reserveren voor de afternoon tea in de Garden View Lounge van het Grand Floridian Resort. We doen dit als extraatje omdat Jacky een maand later 50 wordt.
We hebben gereserveerd voor vrijdag 12 februari om 14.20 uur.

    

 

Zaterdag 28 november 2009
Kleine update
Het is vandaag nog precies 10 weken!! Morgen zitten we niet meer in de 2 cijfertjes.
Er valt helaas niet veel meer te doen. De nieuwe Brit's Guide 2010 hebben we gekregen en die is alweer doorgespit. Jacky en ik hebben ook al het 3e koffer ingepakt. Nu is er nog 1 koffer over om in te pakken maar dat zullen we waarschijnlijk op het laatst doen.
Onze Mollie hebben we deze week laten inslapen.

Zaterdag 19 december 2009
Bijna kerst
Het is vandaag nog maar 7 weken!! Het 4e koffer is zo goed als ingepakt, op één ding na. De handbagage kunnen we natuurlijk pas op het laatst klaarmaken.
We zijn de afgelopen weken op de sites van de vliegvelden de vluchten in de gaten aan het houden. Zo weten we van welke terminals we vertrekken en waar we aankomen. We zijn graag voorbereid .

Dinsdag 29 december 2009
Discovery Cove verplaatst
Door bepaalde omstandigheden hebben we moeten kijken of we de dag Discovery Cove konden verplaatsen. Toen ik op hun website keek zag ik dat zowel 8 als 10 februari een stuk goedkoper was, maar liefst $ 50 per persoon. We hebben beslist dat het 8 februari gaat worden. Vervolgens eerst een e-mail naar DC gestuurd en vervolgens toch even moeten bellen omdat ze schreven dat we zouden moeten bijbetalen. Hè??
Aan de telefoon zei een aardige mevrouw dat we zelfs geld van DC zouden terug krijgen. De datum is nu verplaatst en we krijgen $ 266,25 teruggestort op onze rekening. Dat is een mooie meevaller. We kunnen daar de foto's van betalen en houden nog geld over.
Nadeeltje (??) is wel dat we nu ons schema wat hebben moeten aanpassen.

Ik heb een klein digitaal videocameraatje besteld bij Kodak waarmee we (hoop ik) in Orlando korte filmpjes kunnen maken. En nog mooier zou het dan zijn als ik ze ook daadwerkelijk op deze website kan zetten.

Zondag 10 januari 2010
Vorst in de Sunshine State
De afgelopen dagen is het kwik in de Verenigde Staten drastisch gedaald. Zelfs tot op de Keys is de kou doorgedrongen. Aangezien Florida een hele belangrijke citrus-industrie heeft zijn de verwachtingen somber voor de oogsten. Tuinders besproeien hun fruit en gewassen met water om ze daarmee een isolatielaagje te geven.

Ook is er op sommige plaatsen sneeuw gevallen. Toeristen en Floridianen lopen in dikke jassen en met mutsen en handschoenen.
Jemig, we zijn zooooooooo blij dat we er nu nog niet zijn. Het weer is sinds november al niet om over naar huis te schrijven, eerst heel veel regen en daarna kou. De komende week gaat het weer naar temperaturen van boven de 20 graden. Oef.

 

Zondag 24 januari 2010
De laatste loodjes
Vandaag is het nog maar 12 dagen. De lijstjes zijn zo goed als helemaal afgevinkt. Er staan 4 koffers en 1 reistas klaar. Ook de handbagage is ver klaar. Alleen de dingen die echt pas op het laatste moment kunnen worden ingepakt, moeten we nog doen. Rijbewijs, bankpas, paspoort van Jacky en mij. De laptop is er helemaal klaar voor. Alle programmaatjes die ik nodig heb staan er op. Dus: we zijn er klaar voor.
De afgelopen week heeft Jacky onze slaapkamer en het portaal boven, opnieuw behangen en geverfd. De komende 12 dagen gaan we gebruiken om de gite en ons huis te poetsen voor Wim en Nanny. Ook moet ik de laatste zaken afhandelen zodat we in Florida gewoon reserveringen voor L'Etournerie kunnen aannemen.
Natuurlijk heeft Emma volgende week ook nog haar Brevet Blanc (onderdeel van het examen) en hebben we nog wat afspraken op school. Het is al met al een drukke periode.

Zondag 31 januari 2010
Nog 6 dagen
Wat ons betreft kunnen we vertrekken. De afgelopen dagen hebben we nog allerlei coupons uitgeprint, voor kortingen in restaurants en winkels. Bij diverse restaurants melden we ons aan bij hun "club" zodat we een kortingsbon via e-mail gestuurd krijgen. Alle beetjes helpen als je met vijf personen bent. Ohhhhhh, wat hebben we er weer zin in!!
Vandaag over een week zitten gaan we naar Seaworld. De weersvooruitzichten wisselen nogal per dag, maar het ziet er goed uit. Hopelijk blijft het zo. Op deze link kun je ook een 10 daagse voorspelling zien van Walt Disney World.

Woensdag 3 februari 2010
Nog 2 dagen
De auto is er klaar voor. De 2 middelste stoelen heeft René er uitgehaald en ik heb de binnenkant helemaal gepoetst. Dat gebeurt alleen maar als we op vakantie gaan dus het was nogal smerig, ahum.

Vandaag stonden we op Orlandotips bij "Wie zijn er (bijna) aan het inpakken". Natuurlijk hebben wij alláng ingepakt, maar het is leuk om zo op de lijst te staan.

 

Volg hier de rest van onze vakantie