West USA 2019

Planning per dag

18-3-2019
En nog twee plekken geboekt
Vanwege de iets gewijzigde route over de Independence Pass zaten we in dubio met de overnachtingen. Wel of niet Timber Creek en zo niet, dan een camping op de Independence Pass bij Aspen. Dat is het dus inderdaad geworden. We hebben daardoor wel Elk Creek in Grand Lake een nacht naar voren gehaald dus die hebben we een mail gestuurd. We wachten nog op antwoord.
We hebben aan het Dillon Reservoir plek 58 geboekt op Prospector campground en wow wat een plek zeg! En vandaag dan ook een plek op Difficult campground bij Aspen. Jammer dat je daar totaal geen campground map van kunt vinden dus Jacky heeft gewoon gezocht op plekken die lang zijn en zon hebben. En we hebben de breedste plek nu geboekt.
Voorlopig valt er nu even niks te reserveren want de volgende campings zijn ofwel al gereserveerd ofwel niet te reserveren.

14-3-2019
De reserveringen beginnen
Gisteren was het de dag dat we Chatfield konden reserveren. Wat schetst onze verbazing, de plekken die we hadden uitgezocht waren al bezet. Ja, het is weer zo ver, vrijdag en dus trekken de locals er "en masse" op uit. We hebben een plek kunnen boeken, hopelijk zal het ons wel bevallen.
We keken meteen even op de camping in Golden Gate Canyon SP en ook daar was nu al het meeste bezet. We zijn maar even gaan kijken naar hoe het zat op Aspenglen campground in Estes Park. En hoera, daar was maar heel weinig bezet. De locals uit Denver gaan daar blijkbaar niet zo snel naartoe.

Vandaag om 15:00 uur kon Jacky boeken, we hebben een van de plekken die we hadden uitgezocht, C-47, voor twee nachten. We hebben de planning iets omgegooid hierdoor.
We rijden nu op dag 2 van Chatfield via Golden Gate Canyon SP naar Estes Park, hopelijk kunnen we dan de wandeling om Lily Lake al doen. Een rustig dagje. De dag erna hebben we een paar lopetjes in en om Estes Park en we kunnen de boodschappen nog aanvullen.

Jacky stelde ook voor om dan toch de Trail Ridge Road te rijden, dat scheelde heel wat mijlen en hopelijk kunnen we dan toch iets van onze planning doen. We merken het wel.
Ook hebben we besloten vanaf Frisco toch de Independence Pass te rijden naar Glenwood Springs. 

9-12-2018
Grotere camper en Esta
Ik was een beetje aan het dubben over de maat van de camper. Eigenlijk kwam het door rondneuzen voor een campertrip naar het noordwesten, waar het weer natuurlijk minder is. Ik dacht, nou daar zou je beter met een ruimere camper kunnen reizen, 30 ft of zo. Waarom gaan we nu eigenlijk voor een 22 ft? Vanwege het parkeergedoe in de parken. Maar we komen niet in de parken waar de massa toeristen naartoe gaan, dus, even overlegd en Jacky zei "als jij met een 25 ft wil rijden, dan vraag maar of we het kunnen wijzigen". Natuurlijk zagen we vorig jaar ook al dat we 's avonds echt niet buiten konden zitten, te koud. Dan liever wat ruimer binnen en deze is een meter langer. Het zou fijn zijn als we een nieuw model kregen, maar we zien het wel.
Ik heb Tioga Tours gemaild en het is nu geregeld.

    

    

Jacky heeft deze week ook de Esta's weer aangevraagd en deze zijn gelukkig weer goedgekeurd.
Verder is ze nog steeds de hele route aan het doorspitten, kijken of alles qua tijd haalbaar is, de wandelingen, de routes, de boodschappen etc.

23 november 2018
Kleine omweg
We zagen een artikel langskomen over de onnoemelijke drukte in bepaalde Nationale Parken en op bepaalde andere plekken. Nou, daar schrikken we behoorlijk van. Het ging onder andere om het Rocky Mountains NP. Jacky is eens verder gaan zoeken op internet en vond info over een overvolle parking bij de trail naar Bear Lake, om 8:30 's morgens al nota bene! Daar worden wij totaal niet vrolijk van en we kennen onszelf goed genoeg dat we ons dan enorm gaan ergeren. Uiteraard zijn er mensen die zeggen dat het wel meevalt en dat je er geweest MOET zijn, maar dat vinden we flauwekul. De Rockies zijn zoooooo enorm groot, het gaat echt niet alleen om Estes Park. En zo dwars als wij zijn, zijn we gaan kijken naar een mooi alternatief, liefst iets waar we geen honderden andere toeristen tegenkomen, haha. En we hebben het gevonden. We rijden wel een stuk van de weg naar Estes Park (hopelijk kunnen we daar nog wel een beetje rustig wandelen) en slaan dan weer af naar het oosten. Uiteindelijk rijden we bovenlangs over Poudre Canyon Road waar we op een van de kleine campings willen staan. Dit is een prachtige weg!! En waarschijnlijk een heel stuk rustiger.

We houden zo een nacht over, maar willen dan  proberen te staan op een camping aan het begin van de Trail Ridge Road. Als het dan een beetje meezit rijden we de dag erna tot aan het Alpine Visitor Center. Mocht het veel te druk zijn, dan draaien we daar weer om. Ook bij Grand Lake hebben we dan wat meer tijd om rond te lopen.

19 november 2018
Nog wat campings
Omdat we zien dat we in Colorado State Parks voor een camping met minder faciliteiten, soms bijna hetzelfde betalen dan op een RV park (entree park plus reserveringskosten) hebben we de camping in Rifle Falls/Rifle Gap SP vervangen door de KOA in Glenwood Springs, ziet er prima uit en deze ligt meteen aan de rivier. Hier hebben we dan ook een plek aan het water geboekt.
In plaats van Crawford SP hebben we nu een plekje op Peaches RV in de plaats Crawford. Jacky kwam deze per toeval tegen, dit is een stel die in hun tuin twee plekken hebben, grappig! Dus die ligt nu ook vast, en voor maar $ 20.
En als laatste zagen we dat de website van de camping in Durango uit de lucht was, hè? Jacky vroeg me of ik ook op de camping in Mesa Verde NP wilde staan. Tuurlijk, waarom niet, en aangezien deze al gereserveerd kon worden, hebben we dat gedaan. Zo langzaamaan komen we er wel.

    

7 november 2018
Alweer een stapje verder
We hebben via Hotwire een hotel voor de eerste nacht in Denver geboekt. We kwamen uit bij de Residence Inn & Suites South Park/Meadows Mall. Dit is de enige hotelnacht die we hebben. We krijgen de camper pas de dag na aankomst mee, dus je moet wel ergens slapen. Het hotel ligt aan de grote weg en naast een loopbrug die naar de tegenover gelegen Mall gaat. Da's handig. We kunnen daar dan even een hapje eten voordat we naar bed gaan.

    

Jacky heeft ook de auto gehuurd. We huren de eerste dag en de laatste dag, uiteraard een minivan, en deze keer bij Avis, met code was deze het goedkoopst. We pikken hem op het vliegveld op, rijden naar het hotel, doen de volgende dag boodschappen en halen de camper op. Dan leveren we de auto weer in bij een Mall en rijden met de camper naar Indian Paintbrush campground. De laatste dag doen we hetzelfde maar dan andersom.

Wat hebben we nog gedaan? Oh ja, de route veranderd..... We hebben drie keer stukjes in de route gehad die eigenlijk gewoon uit de route liggen. We hadden er graag naartoe gewild, maar vorig jaar vond ik onze gemiddelde rijafstand per dag van 105 mijl al iets te hoog. Toen zei ik al, een volgende keer liever wat minder. We hadden eerst Craters of the Moon en wat state parks in Idaho erbij. Tja, té veel uit de route. Toen het Great Basin NP en wat state parks in Nevada, de weg in Great Basin mogen we misschien wel of misschien niet rijden, afhankelijk van welke maat camper we krijgen, en die weg durf ik waarschijnlijk niet eens te rijden, dus schrappen, en toen die state parks ook maar.
Ook hadden we wat parken en plaatsen in New Mexico toegevoegd, maar ook dat ligt voor ons té veel uit de route. We weten dat de meeste mensen lange afstanden per dag afleggen, maar ik wil het dus niet. We doen te veel dingen onderweg om alleen maar te scheuren. En ik wil niet hard rijden, let op mijn benzineverbruik. Ook wil ik het liefst halverwege de middag op een camping aankomen, gewoon om wat te keutelen, wasjes te draaien en eens te douchen. Dat gejaag staat me dan zo tegen.
Dus, we zitten nu op zo'n 90 mijl gemiddeld per dag, lekker veel tijd om te wandelen dus.
We hebben de route klaar (echt waar????) zeggen we. We hebben nog wat zitten dubben met de campings, 10 nachten zonder een wasmachine vonden we te lang dus daar hebben weer wat moeten sleutelen. Ook blijken heel veel Forest Campgrounds in die tijd al gesloten te zijn, dus ook dat was een uitdaging. Maar, oké, dit is de route.

Door het gedoe met wasmachines en openingstijden van campings hebben we nu ook een RV campground in Vernal geboekt, nl. Fossil Valley. Het ziet er groen uit en dan kunnen we de dag erna vroeg op Green River campground zijn, die is op basis van first come first serve.

    

En vandaag hebben we de enige andere campings geboekt die we kunnen boeken, de KOA in Lyman (Wyoming) en de KOA in Panguitch (Utah). Hier hebben we vorig jaar toevallig propane getankt en die KOA vonden we leuk uitzien. De volgende campings kunnen pas vanaf januari geboekt worden.

    

    

Wat we ook hebben geregeld, niet onbelangrijk voor ons, een stel om op ons huis te passen. We werden benaderd door Agnes, die samen met een vriendin, Thea, graag bij ons op de boerderij wil komen. Haar ideeën komen wel overeen met de onze, we voelden meteen een klik en zij ook. Toevallig komen ze in december/januari op een huis passen in Coëx, dus we spreken zeker een keer af, misschien wel vaker dan een keer. Ze heeft ook al aangegeven dat ze hopen in de toekomst vaker bij ons te mogen komen, zij geven nl. wel de voorkeur aan een langere periode zodat ze zich meer "thuis" voelen dan op "doorreis".
Mariecke heeft sinds september haar rijbewijs en rijdt nu in de kleine Dacia, en als het goed is zal zij sowieso in huis blijven.

25 oktober 2018
Eerste campings geboekt
Toen we aan de planning begonnen waren we het in elk geval over eens dat we weer naar Matt & Wendy zouden gaan, onze favoriete camping van vorig jaar. En natuurlijk weer op hetzelfde plekje met dat geweldige uitzicht. Matt vindt het geweldig dat we weer komen. Vandaag heb ik hem de juiste data doorgegeven. We hebben er zin in!

    

Ook hebben we een RV campground bij Grand Lake geboekt, een mooie groene camping met alle faciliteiten. De route ligt wat ons betreft nu vast. We hebben een gemiddelde rij-afstand van 93 mijl dus da's beter dan vorige keer. Lekker rustig aan, genoeg tijd om te wandelen, te kijken en te keutelen.

    

23 oktober 2018
Frau und Herr Müller
De vluchten.....elke keer weer een ellende en dan ook nog hele dure ellende. Omdat we vanaf Nantes (of Bordeaux) moeten vliegen, kosten de tickets zo rond de 1000 euro per stuk. Wat dat betreft is vliegen vanaf Amsterdam/Brussel/Düsseldorf toch wel prettig. En een heel stuk goedkoper.
Toevallig was ik laatst aan het kijken bij Lufthansa en tot mijn verbazing vliegen die nu ook op Nantes. Watttt? Even wat verkeerde data ingevoerd (ik zag dat ze zelfs al terugvluchten tot in oktober aanboden) en oei, oei, ik kwam op een prijs van net onder de 600 euro per ticket uit. Maar ja, dat zal dan toch wel niet als onze data erop staan. Zo gaat het altijd.
Vanmiddag tijdens een lopetje, zei ik dat tegen Jacky. Ik heb ook zoiets, al zouden we een lange lay-over hebben, zo'n prijs, daar doe ik het wel voor.

Eenmaal thuis riep Jacky me bij zich aan de laptop, ze was op de site van Lufthansa en zowaar, onze terugvluchtdatum stond erop. En de prijs? Net geen € 600 per persoon. Ik zeg: BOEKEN!!!
Nou oké, voor het vastleggen van stoelen komt er nog wat bij, maar dan nog hebben we een mooie prijs, en ook prima tijden. En koffers zijn wel gewoon inbegrepen.
We vliegen via München en dan rechtstreeks naar Denver waar we om 14:25 uur aankomen. Terug hebben we 6 uur in München, maar we hebben al veel erger meegemaakt.
 We zijn blij.
Nu hoeven we ook maar 1 hotelnacht en de auto ook korter.

We hebben de route ook aangepast. Voor mijn gevoel gingen we weer te veel mijlen afleggen, en dat wil ik niet. Dus, we hebben geschrapt. We zitten nu op een gemiddelde van 90 mijl per dag, prima. Ik wil niet jakkeren. Jacky heeft de wandelingen al uitgezocht, en ik ga het campingschema invullen en dan het winkeloverzicht maken.
Het is een beetje gek dat we maar zo "kort" hebben om te plannen, dat zijn we niet gewend.

Oktober 2018
Geen Spanje maar toch Amerika
Terwijl we in Spanje waren bleek ons onderkomen ons toch niet te bevallen. Dus, in 2019 gaan we niet terug!
Maar wat dan wel?? Sodeju, wat een luxeprobleem, of toch niet "luxe", we hebben de vakanties heel erg nodig en als je zoals wij in de zomermaanden werkt, dan is de keuze wel iets moeilijker.
Vorig jaar zeiden we dat we voorlopig niet meer naar Amerika wilden, o.a.vanwege de hoge kosten ter plekke. En áls we dan weer gaan, dan wordt het gewoon Tucson. Toch? Of toch niet?

Ik dacht, ik vraag eens een offerte op bij Tioga Tours, een offerte voor 5 weken camper. Het enige wat ik heb aangegeven is dat de camper maximaal twee jaar oud mag zijn, en uiteraard een begin- en eindpunt.
De offerte kwam snel binnen, twee verhuurders kwamen in aanmerking; Road Bear en El Monte. Road Bear heeft de naam de beste campers te hebben, maar gezien onze problemen en ervaringen met hun camper en hun helpdesk, en daarbij het prijsverschil tussen Road Bear en El Monte van een kleine duizend euro voor die periode, was de keuze toch wel vrij snel gemaakt. Er waren diverse kortingen bij El Monte: vroegboek- en long term korting en gratis ongelimiteerde mijlen. We hebben wel gekozen voor een iets kleiner model, een C-22, als ze die dan niet hebben, dan krijgen we vanzelf een maatje groter, zoals we vorig jaar hadden. Het maakt ons niet uit welke we krijgen, ze hebben allebei hun voors en tegens.

We pikken de camper op in Denver op vrijdag 13 september en leveren hem daar ook weer in op vrijdag 18 oktober. Vluchten zijn natuurlijk nog niet te boeken maar we hopen deze keer eens wat betaalbare prijzen te kunnen krijgen.....
We zijn nu druk bezig met het plannen van een route, leuk!

Ook moeten we op zoek naar huisoppassers voor 5½, maximaal 6 weken.