Costa Blanca 2019

Donderdag, 16 november 2017
We zijn er weer vroeg bij
Een kleine drie weken geleden kwamen we thuis van onze megareis naar het zuidwesten van de USA. Prachtig! We zijn vier jaar bezig geweest met het uitzoeken, plannen en sparen voor die reis. Nu we terug zijn is de grote kriebel van een "camper rondreis" weg. We hebben het gewéldig gehad, maar of we nog eens per camper zouden gaan "kamperen" in Amerika? Zoals we ons nu voelen, denken we van niet. Op het moment is alles in Amerika zó duur dat we dat er ook niet meer voor over hebben. En kamperen in Amerika is gewoonweg niet kamperen.
Natuurlijk zouden we onszelf niet zijn als we niet al eerder over nóg een camperreis hadden nagedacht, routes genoeg, maar we willen pertinent geen slecht weer en dus moet met name de kans op slecht/koud weer heel klein zijn. Het gebied waar we nog wel naartoe zouden willen in Amerika, ligt echter dusdanig dat de kans op slecht of koud weer in september/oktober, toch wel groot is (Oregon, Idaho, Noord Californië). En voor ons is Amerika nooit heilig geweest, we weten maar al te goed dat er nog heel veel mooie andere gebieden zijn.

Dus, we zeiden alle drie, nee, Amerika voorlopig even niet (meer), maar wat dan in 2019?? Spanje blijven we geweldig vinden, de natuur, het landschap met de bergen, het weer, de vriendelijke mensen, lekker eten, de heerlijke terrasjes voor een teske koffie die in Amerika ontbreken, en ook, de prijzen liggen laag. En wat we ook erg prettig vinden, we kunnen er met de auto heen, zo ver is het tenslotte niet vanaf hier. Dus zijn we een beetje gaan kijken naar huizen en dan komen we toch steeds weer uit bij Casa Antiope in Mascarat, waar we volgend jaar ook zes weken zullen blijven. We hebben het naar onze zin in die streek en we gaan ervan uit dat Casa Antiope ons gaat bevallen. Tja, en wat doe je dan? We hebben Dick en Jannie een mailtje gestuurd en om een prijsopgave gevraagd voor zes weken in 2019. En de prijs blijft hetzelfde als we nu hebben, dus dat was helemaal fijn. Nu wachten we op het huurcontract.

Jacky is ondertussen alweer dingen aan het uitzoeken en we zullen ons niet vervelen. En we hoeven er nu eens niet jaren voor te sparen, ook wel erg fijn. Misschien komt er dan toch nog eens een nieuw dak, LOL.

We hebben voor de vakantie via een FB groep ook al contact gehad met een stel semi-professionele huisoppassers, Paul en Martha, en die willen graag in ons huis blijven.