Costa Blanca 2018

Zaterdag, 22 september 2018
Even naar Albir
Vannacht tot na half 4 hoorden we ver weg weer rotmuziek, boem, boem, boem. Toen heb ik de airco maar aangezet zodat ik dat hoorde en niet de muziek. Het zal toch niet. Het leek uit het haventje te komen, maar ja, geluid draagt ver.
Gelukkig hebben we toch nog tot half 8 geslapen.
We hebben rustig buiten ontbeten, het zou weer heel warm worden en we zitten dan ook al te zjwetsen bij het ontbijt.

We vertrokken rond half 10 naar Albir, het is maar 20 minuten rijden. We kenden het nog. We zijn de hoofdstraat doorgelopen naar de boulevard. Hier hebben we koffie gedronken en via de andere kant van de straat terug gelopen.
Nog even ijsjes en nieuwe salad kits gekocht voor de komende dagen bij de Mercadona en bij de Lidl stokbroodjes voor de lunch en een sachertorte, lekkerrrr.

    

Thuis geluncht net als gisteren. De rest van de middag zitten lezen, even gechat met Emma en nu rustig het verslag(je) kunnen doen.
Warm, warm, warm. En vochtig!

Zondag, 23 september 2018
Het haventje van Mascarat en toch maar even het zwembad in
Volgens de météo zou het de komende 2 dagen nog zo heet blijven, nou het is de vochtigheid die niet te harden is.
Na ons ontbijtje zijn we op tijd naar beneden gelopen, naar het stenenstrand en het haventje van Mascarat. Behoorlijk nat van het zweet hebben we aan het water koffie gedronken, je betaalt hier voor de locatie, da's wel duidelijk. En toen de berg weer opkretsen.

    

    

    

Eenmaal thuis waren we flink verhit, pffff. Dus rustig aan gedaan, simpel geluncht en afgekoeld. 's Middags zijn we toch maar even het zwembad in gegaan, lekker hoor. Niet te koud maar aangenaam genoeg om toch af te koelen zonder een hartaanval te krijgen.
De rest van de middag wat gelummeld, tja, we kunnen niks anders.
We doen 's avonds wel de deur en ramen dicht (kleine vliegjes die steken) en de airco aan. De huizen zijn hier superslecht gebouwd. Het lijkt op dat gebied wel een derde wereld land. Er zitten enorme scheuren in de muren in ons huis, en ze zijn niet gebouwd tegen de temperaturen hier. De Spanjolen kunnen nog wat leren van de Fransozen!

Omdat we buiten 's avonds worden opgevreten zijn we extra blij met de tv en Nederlandse zenders!

Maandag, 24 september 2018
De Col de Rates en tapas eten in Xaló
Zoals elke dag beginnen we rustig aan. Omdat het vandaag weer zo warm zou zijn had Jacky voorgesteld om naar de Col de Rates te gaan om er een stukje te lopen. Door de hoogte hoopten we dat het er koeler zou zijn.
We reden via Callosa en Tárbena. Een schitterende route maar ik zat wel de hele tijd met samengeknepen billen, pffff. Ik zat aan de kant van de afgrond en heel erg breed was de weg niet.

    

Boven op de Coll was het uitzicht spectaculair! We zijn het pas omhoog gelopen en het uitzicht werd steeds mooier. Het is jammer dat het deze tijd van het jaar niet helder is, maar oh, wat is het hier prachtig qua landschap. We moesten dezelfde route weer terug en hebben een uur gelopen. Het was wel warm maar veel beter uit te houden.

    

    

    

    

Aan de andere kant reden we de berg af. We konden zien waar Jacky en ik in 2015 op vakantie zijn geweest. In Xaló hebben we op hetzelfde patiootje als toen, tapas gegeten. Lekker en een leuk plekje.

Daarna via Lliber aar Benissa omdat we naar de Iceland wilden. We hebben niet veel gekocht, de prijzen zijn er best aardig. Via binnendoor weggetjes zijn we terug naar huis gereden. Later zijn we nog even gaan zwemmen, lekker weer.
Vanavond voor het eerst de airco niet aan hoeven doen, mijn oog is ontstoken door de airco.....

Dinsdag, 25 september 2018
Wolken, regen en Alicante
Toen we wakker werden was het bewolkt. Het was ook wel verwacht. Dus, wat gaan we doen? We besloten naar Alicante te gaan en dan zien we wel.
Over de snelweg zijn we vrij snel in de stad. Bij de jachthaven geparkeerd in de garage en toen naar de lift voor het kasteel gelopen. Zo zeg, er stond een behoorlijke rij voor de kaartjesmachine en toen was het nóg langer wachten op de lift. Uiteindelijk boven, druppelde het een beetje. Het bleef bewolkt en dat doet toch af aan hoe mooi het is. Ik vond er deze keer eigenlijk niet veel aan, te druk ook.

    

    

    

    

    

Na een kop koffie zijn we weer naar beneden gegaan. Een beetje over de Esplanade gelopen en toen begon het wat harder te regenen. Ik wist nog precies waar het bakkertje lag met de lekkere koeken maar we hebben 3 simpele donuts gekocht. En toen begon het nóg harder te regenen.

Alicante is een lelijke stad dus we hadden het wel gezien. We besloten even naar het winkelcentrum te gaan, Plaza del Mar2. We hebben iets voor Mariecke gekocht en nog wat aardewerk kommen voor thuis. En toen was het wel genoeg geweest. Onderweg naar huis hoosde het, niet normaal! Later hoorden we dat Benidorm blank stond.
De rest van de dag wat gekeuteld zoals elke dag.

Woensdag, 26 september 2018
Wind en Calpe
Ook vandaag was het weer niet geweldig en de vooruitzichten waren erg slecht. We besloten gewoon weer even naar Calpe te gaan, een stukje langs de zee lopen. We hebben weer koffie gedronken en na ons stuk over de boulevard hebben we nog wat gehaald bij de Lidl.

Thuis er weer een rustig dagje van gemaakt. Wat is er aan de hand met ons deze vakantie???? Ook geen foto's gemaakt vandaag.....

Donderdag, 27 september 2018
De vuurtoren van Albir
Ook vandaag was ik weer om 7:15 wakker. Teske Dolce Gusto gemaakt en de laptop aan. En dan komen die andere twee ook. We kijken elke morgen het journaal, net als thuis. We konden vandaag weer buiten ontbijten. We hebben het heerlijk rustig aan gedaan. Het bleek goed weer te zijn, dat was niet de verwachting, dus een mooie meevaller. We besloten naar Albir te gaan, lekker lopen bij de vuurtoren!
De wandeling is en blijft schitterend! Het is een kleine 5 km heen en terug dus prima te doen.

    

    

    

    

    

    

Na de wandeling zijn we eerst even bij de Aldi geweest, wat spulletjes voor thuis gehaald. Aan de overkant lag de MacDo waar we een shake en frappé hebben gehaald. Ernaast lag een Nederlandse supermarkt, ook hier hebben we een paar dingetjes gehaald, maar oef, wat een prijzen.

En toen weer naar huis, laat geluncht en de vakantie voor volgend jaar verder gepland. Jacky zorgt voor het eten zoals elke dag. Niks op de bbq vandaag.
We voelen ons niet echt lekker in dit huis. Bovenop het plafond van de woonkamer loopt iets, en dan bedoel ik geen muisjes, echt iets wat vrij groot is. De deuren kunnen niet open blijven staan want bij elk beetje wind klapt alles dicht. Diverse lampen doen het niet (reactie van de beheerder op het kapotte lampje boven de afzuigkap "ja, daar weet ik niks van hoor"), en zo zijn er meer dingen die we niet durven te gebruiken omdat we bang zijn dat ze kapot gaan. We zijn ook erg benieuwd of we komend weekend weer kunnen meegenieten van de disco tot half 5 's ochtends. Niet normaal. Dus, we hebben besloten hier niet nog eens een vakantie door te willen brengen, daar is onze vakantie ons te dierbaar voor.
In 2019 gaan we........ik durf het niet te zeggen......

Vrijdag, 28 september 2018
Benidorm, wat kun je er van zeggen??
De zon scheen en we dachten: let's go to Benidorm. Heel lelijk, maar je moet het een keer gezien hebben. Het is één grote Britse kolonie. Als je ziet wat daar in blote lijven rondhuppelt, tja, waarom draag ik eigenlijk geen bikini??
En dan de grote glazen bier die worden gedronken, en dan is het nog niet eens 12:00 uur. Een liter pils is goedkoper dan een koffie.
We besloten al vrij snel koffie te drinken vergezeld van 1 bord Engels brekkie wat we gedeeld hebben. We zijn de hele boulevard afgelopen, in het begin lach je nog om wat je ziet (o.a. veel scootmobiels, vaak in tandem vorm), maar het begint al heel snel ontzettend te irriteren.
We zijn gelopen tot het Balcon de Europa, en toen weer via het oude deel terug naar de parking. We waren behoorlijk moe gelopen. Het is een grote chaos en drukte, niet fijn lopen dus.

    

    

Na Benidorm Playa besloten we even naar de Decathlon te gaan, op zoek naar een koelrugzak. Ze hadden er eentje die te klein was voor René, maar bij de enorme Carrefour vonden we een goede die ook nog was afgeprijsd.
Daar hebben we ook heerlijke tapas gegeten!!
Toen nog even naar de Lidl voor wat dingen voor thuis en dat was het voor vandaag.

Zaterdag, 29 september 2018
Een geweldige wandeling in de bergen
Omdat het een prachtige dag zou worden besloten we weer het binnenland in te gaan. Jacky kwam met de wandeling naar Els Arcs. We doen elke morgen  rustig aan en dus ook vandaag.
We reden de route via Callosa en Tárbena naar Castell de Castells. Zaterdag = fietsdag..... overal van die zogenaamde prof wielrenners die de berg op fietsen. Blegh. Bij de afslag naar Castell de Castells zaten we achter de een of andere wielerploeg met bijbehorende wagens. Balen. Het enige uitkijkpunt op de berg was vol met rotzooi, auto's en muziek. Wat bezielt die lui. En dan de troep die ze vervolgens langs de weg gooien. We kunnen daar niet tegen, dat soort lui.
Jacky kon op een bepaald moment aan de kant stoppen en hier hebben we gewacht zodat we niet meer achter die groep zaten. Een stukje verderop begon de wandeling en konden we parkeren.

De wandeling begon over een weggetje (de doorgaande weg naar de andere kant van de bergen, Guadelest), het niveau verschil was niet groot, maar de omgeving prachtig. Overal staan amandelbomen.

    

    


De route stond goed aangegeven en we bleven maar genieten van het geweldige landschap, kijken zo ver je kunt.
Voordat we de afslag naar de Arcs namen hebben we zittend op een steen wat gedronken en een broodje gegeten. En toen het laatste stukje. Sodeju, dat was eng! Ik durfde niet rond te kijken, de afgrond naast me zag er griezelig en gevaarlijk uit. Het smalle pad werd glad en overal lagen losse stenen, berg op ging het nog wel, maar de angst was om dit weer omlaag te moeten.
De Arcs waren erg mooi, meer dan de moeite waard, hoewel ik blij ben dat Jacky een stukje verder durfde dan ik en daar mooie foto's heeft gemaakt. Dit was echt een gevalletje "gelukkig hebben we de foto's nog". :-)

    

    

    

    

    

Terug het enge stuk ging erg langzaam en heel voorzichtig, maar we zijn heelhuids terug bij de auto gekomen. En wat geeft dat een voldaan gevoel, we hebben genoten van alles wat we onderweg zagen!

We zijn via een prachtige weg verder gereden naar Pedreguer, naar de Hollandse supermarkt. Die viel vies tegen, erg klein en duur. We hebben wel wat bamiblokken meegenomen. Vanavond eten we zelfgemaakte frietjes met kleine kroketjes, bami/nasischijf, lekkerrrrrrrrrrrrrrr.

Zondag, 30 september 2018
Flamingos in Calpe
Zondag is in Spanje ook alweer zo'n dag. Familiedag, overal poepdruk met Spaanse families. We zijn eerst naar Calpe gereden voor het "Ecologische pad" aan de kust. Het waren vooral veel trappen en mijn knie deed pijn, dus we zijn snel omgedraaid. Een andere keer dan maar.

    

    

    

De Salinas in Calpe stonden ook nog op ons lijstje, dus zijn we daar omheen gelopen. Daar zitten heel veel vogelsoorten, o.a. veel flamingos. We hebben daar ook nog even naar pap gebeld, ondertussen werden we opgevreten door muggen, vliegjes en ander gespuis.

    

    

    

Thuis lekker geluncht, vanmiddag gekeuteld en vanavond heerlijk gegeten met tomaten-ui, gepofte erpel en souvlaki.

Klik hier voor volgende dagen