Costa Blanca 2018

Maandag, 17 september 2018
Een prachtig natuurgebied en Tudela
Wat een ellendig hotel is dit, we zijn niet van het klagen maar hier gaan we toch wel over klagen bij Expedia. Oud en vooral smerig.
We hadden dit geboekt omdat er een keuken bij zit, we hebben de ijskast/vriesvak nodig en willen graag 's morgens een teske koffie maken. Deze keuken bleek afgesloten. Jacky ging er wel om vragen en er werd gezegd dat dat € 15 extra zou kosten, tja, om de ijskast te gebruiken in ons geval, en 1 kookplaatje. Maar goed, we hadden het nodig om spullen in de ijskast te zetten.
Toen we gingen slapen, vlak voor half 10, toen bleek alles, maar dan ook alles van diverse kamers hoorbaar te zijn. Dus, Jacky sliep niet. Om 23.00 uur is Jacky bij mij komen liggen en René in haar bed, die slaapt er wat beter doorheen. Bovendien lag hij weer te snurken.....
Er is toch nog wat geslapen uiteindelijk.

We werden om 7:15 uur wakker dus mooi op tijd om nog wat te doen voor het ontbijt, een teske koffie drinken dus. We moesten ons volgens de receptioniste bij hun melden voor het ontbijt, maar de hombre die er nu zat (en gelukkig wel Engels sprak) wist van niks en had geen idee wat hij moest met ontbijt. Overigens hebben we na ons beklag te hebben gedaan, niks voor de ijskast hoeven te betalen.  Voor het ontbijt werden we gestuurd naar het station onder het hotel. We kregen: een koffie, jus en 1 snee brood met een kuipje jam. En daar hebben we € 6,50 p.p. voor betaald! Dus daar is het laatste woord ook nog niet over gezegd. We zijn op tijd vertrokken, weg van deze ouwe meuk!

Via een omweg zijn we naar Aguarales de Valpalmas gegaan. Oh wat een verrassing!! Een prachtig natuurverschijnsel "gemaakt" door water. Het leek wat op Bryce Canyon NP, maar dan een andere kleur, kleiner en geen hordes toeristen, dus eigenlijk vonden we het mooier. Je kon beneden langs lopen en vervolgens ook bovenlangs dus je zag de rotsformaties van beide kanten goed. Heel erg mooi!

    

    

    

    

    

    

Jacky had daarna een wandelingetje door Tudela bedacht. Tudela ligt aan de rivier de Ebro, een grote rivier. Vanaf de overkant zag Tudela er veelbelovend uit, maar helaas, dit hadden we net zo goed niet kunnen doen. We hebben bij de Mercado buiten een koffie gehad (ŕ € 1,30) en 3 heerlijke tapas. We weten niet goed wat we hebben gegeten maar het was erg apart en erg lekker.

    

    

    

En toen op richting Zaragoza. We zijn nog eerst wat gaan halen bij een Al Campo en toen naar het hotel. Ook hier weer een appartementje met aparte slaapkamer en bedbank. Best ruim, erg nieuw en erg mooi! De parkeergarage is hier gratis zelfs. We liggen vlakbij het vliegveld maar we hebben nog niks gehoord.
De keuken heeft hier niks van inventaris dus is Jacky even naar de receptie gegaan en mocht ze wat spul lenen uit de ontbijtzaal: bordjes en bestek. Aardig toch!
We zijn ook nog even naar het Centro Commercial gegaan voor een rugzakje voor René van de Decathlon, een frappé van de MacDo en een pannetje om water te koken voor de koffie.

We hebben weer een salade gegeten, lekker, met een tonijn empańada en een stukje chocoladetaart als toetje. Het water is hier niet te drinken dus morgen nog even een fles halen voor de koffie, LOL.

Dinsdag, 18 september 2018
Zaragoza
Gelukkig hebben we afgelopen nacht prima geslapen. We stonden pas om half 8 op. In dit hotel is het ontbijt gelukkig al vanaf 7 uur dus we konden vrij snel al naar onder voor een teske koffie en de rest. Het was een behoorlijk buffet en we hebben gesmikkeld.
We wilden niet vroeg de stad in vanwege de spits, dus we vertrokken pas rond half 10. Het was super rustig, tenminste op de weg waar wij reden. We reden zo de parkeergarage onder de kathedraal in, veel plaatsen vrij ook.
Als eerste zijn we even de Office ingegaan, die ging net open. Er is hier een prachtige markthal, maar die zijn ze volledig aan het restaureren. Ook zijn hier resten van Romeinse muren te zien.

    

    

Jacky had al een wandelroute uitgezet en we besloten als eerste naar het Palacio de la Aljaferia te lopen. Het was even een flinke wandeling maar het was zeker de moeite waard. Van buiten een kasteel, maar van binnen volledig Moors. Prachtig! We hebben hier nog koffie gedronken voordat we terug naar het drukkere/oude centrum liepen.

    

    

     ,,

Via diverse mooie gebouwen zoals de Plaza de Torros, een kerk, de "conseil général" en een oud hospitaal, kwamen we bij de winkelstraten en uiteindelijk weer bij de kathedraal uit. Dat ligt aan een enorm plein, waar ook de ayuntamiento ligt, en veel terrasjes. We hebben op een bankje een broodje zitten eten, lekker in de zon. Er was voor vandaag regen en onweer voorspeld, maar het was gewoon prima zonnig weer.

    

    

    

Hierna zijn we even de brug opgelopen om de kathedraal van die kant te zien. Toen weer terug om de kathedraal in te gaan. Een van de torens kun je op gaan, er is gelukkig een lift. Mooie uitzichten van boven, wel een beetje eng de laatste trappen naar de top, maar de moeite waard.

    

    

    

    

Toen hadden we het wel gezien en zijn we door de stad gereden naar een hele grote Al Campo, wat kleinigheden gekocht, o.a. een grote fles water voor koffie. Het water in het hotel smaakt naar een zwembad, en ruikt ook zo. Twee keer douchen en je haar is ontkleurd.....
Daarna terug naar het hotel, beetje lummelen en zo.
Morgen rijden we via Albarracin naar ons onderkomen voor de komende 6 weken. Hopelijk valt het niet tegen.
Vanavond eten we weer een andere salade met brood erbij.

Woensdag, 19 september 2018
Albarracín en onderweg naar ons huis
We hadden de wekker gezet zodat we vroeg konden ontbijten. De ruimte was zowat helemaal vol met mensen die hier in de buurt werken bij de vele bedrijven die hier zitten. Gelukkig vonden we een tafeltje en hebben we weer prima ontbeten.

We vertrokken voor half 9 naar Albarracín, een van de mooiste plaatsjes in Spanje. Het was een aardige rit maar we kwamen toch zo rond 10 uur aan. We zijn door de kleine steile straatjes gelopen, het zicht op de muur was mooi, het is werkelijk een schilderachtig plaatsje maar ook erg saai. Geen enkel winkeltje of terrasje, helemaal niks voor toeristen. We hebben uiteindelijk een teske koffie gedronken op een terras van een hotel net voor het dorp.

    

    

    

    

Daarna besloten we nog een klein stukje te lopen langs de rivier, net de 2 wiebelbruggetjes en terug naar de parking, dat was net genoeg.

    

    

    

Het was toen net 12:00 uur geweest en tijd om naar ons huis te gaan. We hebben alleen onderweg even getankt en verder alleen maar gekneurd, om 15:22 kwamen we aan. Jacco was er al om ons wegwijs te maken.
Daarna alles uitgepakt en meteen boodschappen gaan doen bij de Aldi en Lidl in Calpe. Zo zeg, wat een werk hadden we toen thuis. Jacky heeft de hele keuken opgeruimd en schoongemaakt. René en ik hebben de kleren en dergelijke uitgepakt en opgeruimd. Nogmaals, wat een werk.
Het huis is lekker ruim voor ons drietjes, René en ik slapen in "de Toren" en hebben een grote badkamer en terras erbij, en Jacky slaapt in "the Dungeon", ook veel ruimte en een grote badkamer. Op de middelste verdieping wonen we.

We hebben laat gegeten, salade, erpelsalade en vlees op de grill, toen nog Midsomer Murders gekeken, tenminste, Jacky en René, ik ben met het Command Center begonnen. We lagen pas na 23:00 uur in bed!!
Het was warm en vochtig vandaag.

Donderdag, 20 september 2018
Dagje lummelen
Ik was om half 7 op, Dolce Gusto gemaakt (ja, die staat er) en verder gegaan met het Command Center. We hebben ook de printer meegenomen, heel handig! Toen Jacky en René ook op waren heeft René fruitsalade gemaakt en de tafel buiten gedekt. Het was al warm, zelfs in de schaduw.
We hebben rustig aangedaan, gedoucht, een was gedraaid en daarna op ons gemakje naar Calpe. We kwamen de Duitse Supermarkt tegen dus we hebben daar gelierzucker en klösse gekocht, fijn voor thuis.
Toen richting het eind van de boulevard, parkeren was hier makkelijk en we zijn eerst koffie gaan drinken op een terras.
Daarna besloten we de hele boulevard af te lopen richting Penőn de Ifach. Ik heb nog ergens slippers gekocht en René een zonnebril.

    

    

    

Ondertussen was het al lunchtijd en zijn we eerst naar de Consum, de Mercadona (yes, hier hadden ze eindelijk "onze" broodjes en de Lidl gegaan. We moesten nl. nog een paar dingetjes hebben. Hopelijk zijn we nu voorlopig klaar.

Thuis geluncht met tomatensalade en wat hartige hapjes van de Lidl. René is in bad gegaan en ik heb al het bestek afgewassen, de vaatwasser weer aangezet (de stroom was uitgevallen toen we weg waren) en nog wat met Mariecke gechat, die is ziek vandaag.

Verder niet veel gedaan, dat is het voordeel als je zo lang hebt als wij, tijd genoeg om eens te lummelen, LOL. Zo meteen nog even kijken waar het zwembad is en voelen met een dikke teen hoe koud het is. De zee was heerlijk qua temperatuur, dat had ik niet verwacht.

Vanavond eten we souvlaki, koude schotel salade en gewone salade.
Warm en zonnig!

Vrijdag, 21 september 2018
Guadalest
Vanochend werd ik rond 7 uur wakker, Jacky was ook al op. Buiten op het terras een boterham gegeten en omdat we vroeg wilden vertrekken, zaten we rond half negen in de auto. Het was stralend blauw, wel wat anders dan drie jaar geleden.
We wilden vroeg in Guadalest zijn om zo min mogelijk last van tourbussen te hebben, LOL, alles was nog gesloten. Winkeltjes, terrasjes, het kasteel, alles dicht. Maar nu konden we wel foto's maken zonder andere mensen er op.

    

    

    

    

    

Om 10:15 begonnen een paar winkeltjes open te gaan maar al met al was er nog steeds geen terrasje open. We zijn daarom naar beneden gelopen waar wel al terrasjes open waren. Daar hebben we koffie gedronken.
We zijn daarna naar de dam van de embalse gereden, we wilden een stuk langs het meer lopen, we dachten dat het in de schaduw zou zijn, bleek niet zo. En warm dat het vandaag weer is!!
Het meer heeft een schitterende kleur, prachtig. En dan het mooie groen van de bomen, de blauwe lucht en de bergen, werkelijk schitterend!
Na een half uur hebben we wat fruit gegeten en zijn we omgedraaid. Toen was er meer schaduw, maar nog steeds erg warm.

    

    

    

We besloten terug te rijden via Polop/La Nucia, hier hebben we wat kleinigheden gekocht voor de lunch bij de Lidl.
Eenmaal thuis hebben we stokbroodjes gegeten, met knakworsten en sardines. We hebben 's middags nog op het terras zitten lezen, in de schaduw, maar het is echt oef, té warm.
Mariecke belde nog even over een gesprek bij het Mercure in Angers voor haar stage, we horen het wel. Thuis is alles goed in elk geval.
Heel warm vandaag!

Klik hier voor volgende dagen