Costa Blanca 2018

Maandag, 1 mei 2017
Tucson of toch de Costa Blanca?
We zijn een maand geleden vertrokken uit Tucson, met veel pijn in ons hart. Wt een geweldige plek!! Voordat we gingen wisten we al dat we hier terug zouden willen komen en dat klopt helemaal! We weten zelfs al dat we dan in Quail Creek een huis willen huren, een 55+ community, heel erg leuk, verzorgd en een mooie ligging voor wat we dan willen gaan doen. Het idee was om dit in september/oktober 2018 te gaan doen. Je leeft tenslotte maar 1 keer. Maar ok, als we eerlijk zijn dan hebben we dit jaar 2 prijzige reizen naar de USA en dan heb ik het nog niet over het "tussendoor" tripje van Jacky naar Canada (samen met Emma). Dat moet ook betaald worden tenslotte.

Dus hadden we zoiets van, misschien nog een keer naar Spanje?? We vinden Spanje geweldig, het scheelt al minimaal 3000 euri voor de vlucht en daar heb je al veel van betaald. Toen begon de zoektocht naar het verblijf, we willen graag in de buurt van Altea, liefst in Mascarat Pueblo. We zijn daar in 2015 even gaan kijken en dat vonden we erg mooi qua ligging.
We hebben diverse eigenaren aangeschreven en kregen een paar offertes. De eerste viel erg mee qua prijs, maar de eigenaar wilde dat we uit het appartement vertrokken 6 dagen voordat wij zouden willen vertrekken. De reden was enigszins niet klantvriendelijk. Heel misschien dat familie en/of vrienden dan naar Spanje zouden durven afzakken..... wij hadden zoiets van "H"? Wij willen dit boeken en dan krijg je dat?!
We hadden ondertussen nog een offerte gekregen van iemand die wel wat duurder was maar zijn appartement was veel mooier. Het eerste was qua inrichting nogal karig, 1 tweezittertje en 1 stoeltje, heel klein eettafeltje (waar moet ik met m'n laptop gaan zitten?). Het 2e appartement had een joekel van een terras, was beter gemeubileerd, maar we kregen maar geen reactie op onze e-mails. Ja, en daar trappen wij niet in.
Nog een paar anderen aangeschreven en we kregen nog een offerte die min of meer binnen ons budget paste (en er kwamen geen bijkomende kosten bij, iets wat bij de rest wel was), en dat bleek een heel huis te zijn, verdeeld over 3 verdiepingen met een voor ons hele mooie lay-out. En ook nog eens een 3e slaapkamer (dus mocht het nodig zijn vanwege gesnurk, dan heb ik een andere slaapplek), een veel groter woonoppervlak, heel mooi en ruim meubilair (ook het 2e appartement had een heel klein kamertje en eettafeltje), dus geen problemen voor mijn werkplek en sowieso meer leefruimte. De eigenaar reageerde adequaat, zij gebruiken dit als hun eigen 2e huis en zeggen dat het van alle gemakken is voorzien. Wij wilden deze keer nl. ook Nederlandse tv zenders. Als je 6 weken ergens blijft dan heb je iets andere eisen.
Het huis heet Casa Antiope en ligt ook in Mascarat Pueblo, aan het eind van een doodlopend weggetje, hopelijk rustig, maar dat weet je natuurlijk nooit.

We hebben Joke en Tjeerd gevraagd of we kunnen boeken en ze hebben hun akkoord gegeven. Dan kunnen zij hier rustig kijken naar waar ze zouden willen gaan wonen in deze buurt.
We wachten nu op het huurcontract, dat komt per post als het goed is.

Ondertussen is Jacky alweer tochtjes aan het uitzoeken, lol. We willen trouwens met onze eigen auto gaan. Autohuur voor die periode kwam boven de 2000 euro uit en dat doen we dus echt niet. Rijden kost ons zo'n 500 euro en het is een mooie route, zo'n 1100 km dus dat valt best mee. We willen graag Zaragoza gaan bekijken (dus daar overnachten) en misschien nog een paar uurtjes Valencia, Ren is daar nog niet geweest. We zien het wel, we hebben tijd zat.

Zaterdag, 12 augustus 2017
Een kleine update
We zijn niet heel erg bezig met deze vakantie omdat we vandaag over 4 weken nog de camperreis gaan maken en daar zijn we druk mee bezig. Maar toch heeft Jacky alweer veel informatie opgevraagd, iets waar we vanaf november in kunnen duiken.
De reis naar Mascarat toe zal best een paar mooie dagen opleveren, we hebben al wat dingen gevonden die we de moeite waard vinden.
Joke en Tjeerd zijn nu hier en die hebben er ook zin in, zeker omdat het ze gelegenheid geeft om deze streek goed te bekijken om hier eventueel ook te komen wonen. Wij zouden dat zeker leuk vinden.

Woensdag, 8 november 2017
De heenreis
Zo'n 10 dagen geleden zijn we terug gekomen van onze 7-weekse camper rondreis door het zuidwesten van de USA. Prachtig! Maar nu kunnen we weer aan de geplande volgende reisjes gaan denken. Terwijl ik me met Ierland bezig hield heeft Jacky zich op Spanje gegooid. Omdat ze zag dat de appartementenhotels in Jaca (1n) en Huesca (1n) al niet veel meer vrij hadden, hebben we deze hotels nu al geboekt. En ook het onderkomen in Zaragoza (2n). op de terugreis zullen we gewoon zo snel mogelijk naar huis willen en overnachten we alleen in Pau, ook geboekt.

    

Verder is ze wandelingen en dagtripjes aan het uitzoeken. En, we zijn aan het denken over 2019. Wat willen we dan gaan doen?? We hebben een luxeprobleem want we weten het niet. We hebben nog even tijd zullen we maar zeggen. LOL.