Andalusië 2016

 

Vrijdag, 7 oktober 2016
Alhama de Granada en Embalse de los Bermajales

Ik heb vannacht op een andere kamer gelegen en heb, met pilletje, beter geslapen. Maar alweer blaffende honden. Het blijkt dat er enorm veel gedumpte honden overal rondlopen en die horen we dan. Want je hoort ze alleen 's nachts.
Gisteren kregen we eindelijk de definitieve notification van de bourse van Emma, een last viel van me af!
Ik ben om 7.45 wakker getingeld door de jongens en meisjes, de geiten en schapen. Heel wat beter dan een wekker!
Jacky was natuurlijk al op. Zo rond 9 uur kwam Alan langs, het bleek dat de laptops, ongemerkt alle dataverbruik opmaakten zonder dat ik echt wat deed. We hebben samen gekeken en uiteindelijk alle "cloud" programma's afgesloten en hopelijk blijft het nu goed. Want we zagen de data heel snel verminderen gewoon terwijl we zaten te praten. Bizar! Nu hoop ik dat het probleem met internet is opgelost. Ik comprimeer mijn foto's wat meer zodat ze sneller uploaden en minder data gebruiken.
Al met al vertrok Alan om 11.45 uur en konden wij toen pas weg.
We zijn naar Alhama de Granada gegaan, daar was markt. Het stelde niet veel voor maar we hebben daarna door het oude deel gelopen. Ondertussen nog gebabbeld met een Amerikaanse, Brit en Canadese. Wat komen die lui hier in hemelsnaam doen??
Bij een uitkijkpunt naast de kerk (over de kloof) hebben we onze eigen meegebrachte tapa gegeten, een miniburgertje, lekker, we hebben Salsa Estilo Argentino en dat is een heerlijke saus. We hadden gisteravond wat extra burgertjes gebakken voor op de minibroodjes. We hebben nog koffie gedronken op een terras voordat we terug naar de auto liepen.

    

    

    

We besloten toen door te rijden richting het meer van Bermajales. Onderweg zagen we prachtige bergen, mooie dalen en toen het felblauwe meer. Het waterpeil was laag maar gelukkig zat er nog genoeg in om het te kunnen zien.
Op de dam hebben we wat gekletst met fietsende Belgen en fietsende Nederlanders. Sta je met 2 apart reizende koppels in de middle of nowhere en dan krijg je dat...

    

    

    

    

    

De route terug naar huis was ook mooi, een hele grote vallei vol met o.a. olijfbomen. We genoten van de vergezichten!
En het weer was weer super, ruim 32 graden, zon, maar vanochtend ook wat bewolkt.

    

Ik heb het verslag gemaakt en de foto's flink klein gemaakt, kijken of het deze keer zonder problemen lukt en we nog data overhouden.....
Vanavond gaan we weer op het stoepje zitten als señor Juan langs komt met de jongens en de meisjes, we zetten een fles wijn voor hem neer, daar hintte hij gisteren naar.
We eten vandaag weer een salade en gefrituurde sprotjes met zelfgemaakte aioli.

Zaterdag, 8 oktober 2016
Antequera en het meer bij Iznájar

Vandaag zijn we na 9 uur naar Antequera gereden. Hier zijn we 3 jaar geleden ook geweest maar toen konden we eerst de dolmen niet vinden en daarna het centrum niet, lol. Vandaag wilden we een wandeling door het centrum doen. We vonden snel een parkeerplaats en werden door Spanjolen uitgenodigd met hen in een café koffie te drinken, maar dat hebben we maar niet gedaan. Wel eerst een beetje met ze gebabbeld, in het Spanjools natuurlijk.
We zijn gaan lopen, het hele centrum door en het bleek een grote plaats te zijn. Het was redelijk druk, veel mensen op straat. Er zijn veel oude gebouwen en we zijn ook de berg weer opgeklommen naar de Alcazaba. Mooi en met een geweldig uitzicht.

    

    

    

    

    

    

    

    

We besloten om niet nu ook naar El Torcal te gaan omdat we al de nodige kilometers in de benen hadden. Na even op de kaart te hebben gekeken besloten we eerst naar de MacDo te gaan voor een frappé, en dan de tocht naar Iznájar te doen. Via kleine wegen met héél veel bochten, zijn we daarheen gereden. Het meer stond een ontzettend stuk lager dan normaal, maar het schijnt hier enorm droog te zijn geweest in de zomer. Iznájar hebben we verder niet bekeken, hele kleine straatjes maar we hadden niet zoiets van "dit moeten we zien". Via kleine en alweer bochtige wegen hebben we een mooie route terug naar Loja gereden. Hier hebben we nog wat salade's, broodjes en sangria gekocht, voordat we weer naar huis gingen.

    

Internet is een ramp, als je ook maar 5 minuten op internet zit dan zie je de MB's weg vliegen. Dit werkt dus niet voor ons. Tja, we hebben daarom Delia een bericht gestuurd of we de laatste week in haar penthouse kunnen zitten. We hopen van wel, zelfs de telefoon doet het hier nu niet. Dus ik kan ook niet naar huis bellen en dat vind ik echt niet prettig.
We kregen al binnen een kwartier antwoord van Delia en we verhuizen dus maandag! Voor die laatste week aan de kust hebben we genoeg plannen, dus we amuseren ons daar wel. In deze streek hebben we gedaan en gezien wat we wilden, en verder zitten we hier overal té ver vandaan.

Het was weer zo'n 30 graden, zon en bewolkt.
We eten vandaag pasta met schaaldieren en vis in tomaten saus.

Zondag, 9 oktober 2016
Naar Calahonda en een beter (veiliger) onderkomen

Vandaag zaten we buiten in de zon en eigenlijk een beetje onze tijd uit te zitten. Het huis is gewoon onveilig, buiten dat het niet schoon is. De treden en opstapjes zijn ontzettend link en ja, de kans op een valpartij groot. Dus, we hebben Delia gemaild, gevraagd of we vandaag al terecht konden. Het duurde even voordat we antwoord kregen want ze moest haar sleutelpersoon Natasha bereiken en dat lukte niet meteen. Uiteindelijk hebben we wat heen en weer gemaild en toen was internet weg. En de mobiel had ook geen bereik. Gelukkig waren we zo ver met Delia dat we wisten dat we konden komen en dat wij het nummer van Natasha hadden. Dus we zijn om 15.00 uur vertrokken. Vlak voor de autobaan had ik weer bereik en heb ik zowel Delia als Natasha gebeld.
De route was schitterend, vooral vlak boven Malaga zijn de bergen prachtig!

    

    

Op de hoogte van Torremolinos heb ik Natasha nog eens gebeld om te zeggen dat we er bijna waren. We wisten nog precies hoe we moesten rijden. Het valt op dat de crisis hier ook voorbij is, er staat niks meer te koop.
Bij La Reserva hebben we even op Natasha moeten wachten en toen naar ons onderkomen. Hè, wat fijn om weer in een veilige, schone omgeving te zijn. Uitpakken duurde wel eventjes. Internet doet het geweldig en we hebben meteen contact gehad met Emma en Mariecke. René had ik vanuit de auto al gebeld.

    

    

Vanavond op het terras schelpjes in wijn en knoflook gegeten, met zoete aardappel en knoflookbrood. We hadden nog maar weinig gehad vandaag.
Zonnig en 27-30 graden. Maar geen geiten en schapen vandaag. Hopelijk wel eindelijk eens goed slapen.

Maandag, 10 oktober 2016
Wandelen bij de Refugio de Juanar en een beetje shoppen

We hebben allebei in een schoon bed geslapen vannacht, hè, dat geeft een mens een goed gevoel. En geen blaffende honden, geen kabaal, gewoon lekker stil.
En vandaag hebben we allebei in een schone badkamer kunnen douchen, we hebben ieder onze eigen badkamer en da's echt wel fijn. We zijn blij dat we snel de keuze hadden gemaakt om te verkassen.
We hebben fijn in de zon op het terras kunnen ontbijten, het was hier warmer dan in het binnenland. Gewoon een simpel ontbijtje met geroosterd brood en koffie.

Jacky had al gezegd dat ze héél graag de wandeling bij de Refugio de Juanar nog eens wilde doen. Dus na het ontbijt reden we richting Ojèn, waar we even naar het uitzicht hebben gekeken. En toen de mooie weg naar de Refugio. We krijgen nog nachtmerrie's als we denken aan 3 jaar geleden, toen gingen we op zondag en was het poepdruk met Espanjolen die op zondag uitstapjes maken, we zaten helemaal klem toen. Een dag later, de maandag dus, was het stil en hebben we ook heerlijk gewandeld, net als vandaag. Maar de weg is mooi!

    

    

We konden makkelijk parkeren en nadat we de wandelschoenen hebben aangedaan, alles hebben omgehangen, zijn we gaan wandelen. We zijn bij de eerste mirador afgeslagen om daar een rondje te doen. Bij de mirador heb je uitzicht over Ojèn en de bergen. Dat rondje was schitterend, er stond veel rozemarijn en het rook er heerlijk. Ik blijf het zeggen, maar wat is dit land toch prachtig qua natuur en landschappen!

    

    

    

    

    

    

Vervolgens zijn we doorgelopen tot het eind bij de mirador waar we een uitzicht hadden over Marbella, de Middellandse Zee en de bergen. Er zitten veel berggeiten in dit gebied, er staat ook een beeld van zo'n geit bij de mirador.
Na het genieten van het uitzicht, hebben we even een broodje zitten eten. Ondertussen stond er een Spaanse man op de ijzeren reling te slaan met iets en te roepen "vamos, vamos". Toen schudde hij iets leeg op de grond uit een grote emmer. Het leek er op dat hij voer strooide maar dat vonden we een beetje vreemd. En toen kwamen ze: jawel, de berggeiten! Een groep van 14 dieren kwam van de berg af. Ze worden dus bijgevoerd, we weten niet waarom. Die man zei dat we dichterbij moesten komen en dus konden we mooi foto's maken van een meter of 5 afstand. Zo leuk, jammer genoeg hadden ze geen bellen om, maar dat is niet zo handig in het wild. Eén kleintje durfde niet helemaal naar beneden te komen, nog een beetje schuw voor mensen.

    

    

    

    

    

Na de wandeling zijn we naar winkelcentrum La Cañada gereden, bij Marbella. Eerst even getankt en toen in de garage geparkeerd. We wilden even wat eten bij de Burger King maar kwamen eerst langs "de winkel van de zwarte kat"(A loja do gato preto). Natuurlijk kunnen we hier niet lopen zonder iets te kopen, iets voor thuis en iets voor Mariecke. We hebben nog iets bij de Al Campo gekocht en toen we naar de auto liepen kwamen we zowaar langs een Costa, hoe is het mogelijk. Ja en dan moet ik natuurlijk "een koek", ze hadden er nog eentje, en daar stond mijn naam op. Dus 2 latte, een caramel shortbread en een stuk carrot cake. Toen naar huis.
Alles weer on-line gezet en we hebben even op het dakterras gezeten in de zon.

    

Jacky heeft gekookt, erpeltjes met knoflook, een maiskolf en mini-burgertjes. De Costa koek was het toetje.
Het was weer heerlijk zonnig en warm, 28 graden.

Dinsdag, 11 oktober 2016
Mijas, Benalmádena en alweer een beetje shoppen

We doen het deze vakantie 's morgens rustig aan. We hebben tenslotte tijd genoeg hier, niet zo veel te zien en doen als in Amerika. Na ons ontbijt zijn we naar Mijas vertrokken. Drie jaar geleden vonden we dat héél leuk en zijn we er maar liefst 3 keer geweest, waaronder 2 keer voor een bergwandeling. Dat ging het hem vandaag niet worden, we wilden alleen het plaatsje doorlopen. En natuurlijk hebben we bij het eerste souvenirwinkeltje al wat gekocht: een klein kruisje voor bij de verzameling, een vlinder (beiden van keramiek) en 3 magneten, 2 voor de meisjes en eentje voor ons zelf.

    

    

    

We hebben ook weer op hetzelfde terrasje bij de kerk, koffie gedronken, deze keer met een stukje taart erbij. Daarna zijn we langs de rotswand over het pad door het parkje gelopen, wat is dit mooi! Veel foto's gemaakt. Nadat we ons rondje hebben gelopen zijn we terug naar de auto gegaan.

    

    

    

    

    

En wat dan nu? Het was pas half 1. Nou, dan gaan we naar de zee, beetje lopen, beetje kijken, hapje eten. We hebben geparkeerd bij de jachthaven van Benalmadena. Dit was een hele leuke haven, mooie appartementen, heel veel terrasjes en winkeltjes. We zagen al snel een bord met "6 tapas voor € 6". Het kan dan natuurlijk nooit veel zijn, maar het was lekker en meer dan we op konden eten. Wie had dat gedacht?! En super vriendelijke bediening!
Na het eten liepen we door tot aan de boulevard, niet echt wat wij leuk vinden, maar je kijkt er je ogen uit, bah. Vooral veel ordinair uitziende Britten, kerels met hun dikke blote buiten, vrouwen met hun hele hebben en houwen zichtbaar, jakkes. We blijven ons verbazen.
We zijn na een tijdje maar weer omgedraaid om terug naar de auto te gaan.

    

    

Op de terugweg zijn we gestopt bij het winkelcentrum Miramar in Fuengirola. Eerst even naar de Decathlon waar we 3 drinkflessen, een joggingbroek en 2 shorts hebben gekocht. Er lag ook een Iceland bij, daar verkopen ze allemaal Engelse etenswaar en Jacky heeft een doos met 300 (Engelse) theezakjes meegenomen.
Toen naar de Primark. Ik had er een leuke trui gevonden en een paar dikke sokken. Helaas was er maar 1 kassa open en het ging op z'n Spaans zal ik maar zeggen. Na een tijdje, en niks te zijn opgeschoten, heb ik het maar teruggelegd. Misschien komen we er nog eens en anders niet.
Thuis nog zitten lezen, wat internetten en zo.
We eten weer salade met een stukje steak.
Het weer was weer heel goed, zon en 26 graden. Het zou morgen slecht worden..... oei.

Woensdag, 12 oktober 2016
Marbella, toch maar niet, regen en ziek zijn....

We hadden gisteren al gezien dat het vandaag en morgen slecht weer zou zijn, tenminste, bewolkt.
Jacky was vannacht ook nog eens ziek, met rillingen en zo, maar had prima geslapen en voelde zich ok.
We besloten vanwege het weer maar dichtbij te blijven en zijn naar Marbella gereden. Toen we uit de parking kwamen, regende het. We zijn even naar de Office du Tourisme geweest om een kaart te halen. Het zag er niet naar uit dat het droog zou worden en daarom besloten we terug naar huis te gaan. Nog even wat soep gehaald bij een Lidl en toen via omweggetjes naar huis.
Thuis was de stroom uit, weer aan, weer uit en gelukkig weer aan. We hebben een salade en empanada met tonijn gegeten. Daarna lekker zitten lezen op de comfy meubels. Oh wat zijn we blij dat we in die appartement zitten en niet in het andere huis......
We hebben allebei ook nog een lekker dutje gedaan en toen werd Jacky weer ziek, overgeven, overgeven en nog meer overgeven. Nou, beter nu dan eerder of later. Hopelijk is ze het na morgen kwijt en hopelijk krijg ik het niet. We merken het wel.

Klik hier voor het vervolg van onze reis