Costa Blanca 2015

Maandag, 19 oktober 2015
Regen, dus shoppen??
Ik werd vannacht een paar keer wakker en elke keer hoorde ik het regenen. Ik had dus al zo'n donkerbruin vermoeden dat vandaag Alicante (het winkelcentrum) weer op het programma zou staan. En inderdaad, toen we opstonden, regende het nog steeds en was de Col de Rates niet zichtbaar. We hebben dus vooral rustig aan gedaan, ontbeten met o.a. heerlijk sharon fruit en we zijn pas vlak na 10 uur vertrokken.

    

Hoe verder we naar het zuiden reden, hoe zonniger dat het werd. En jawel, bij Alicante was het gewoon strak blauw. We hadden al gezegd dat als het zonnig zou zijn, we eerst de wandeling door het oude centrum zouden doen. Het winkelcentrum kon altijd nog.
Ik had me iets meer van het centrum verwacht, maar goed, we hebben het tenminste gezien. De boulevard is wel mooi, we hebben er op een terrasje, boven het water, aan de haven, met zicht op héle dure bootjes én 2 enorme cruiseschepen, koffie gedronken. Verder zaten er alleen maar kak Britten, duidelijk van de cruiseschepen. 

    

    

    

    

    

We hebben nog bij een winkeltje wat te eten gekocht, een tonijn empañada en een stukje pizza. Verder een donut en iets anders zoets voor later. Errug lekker!! We hebben het hartige op het terrasje opgegeten voordat we weer naar de auto liepen.
Toen naar het winkelcentrum Plaza Mar 2, daar hebben we alleen wat bij de C&A gekocht, Jacky een rokje en ik een trui, en hoera, hoera, ook hier zat een winkel van "de Gekke Kat", en daar slagen we altijd voor iets leuks, deze keer voor iets voor Emma en Mariecke.
Toen nog even boodschappen gedaan bij de Al Campo (ofwel Auchan), we kunnen voorlopig weer vooruit.
Terug naar huis gereden waar het zwaar bewolkt was en het zelfs regende. Aan het eind van de middag klaarde het gelukkig op. De muggen zijn er helaas nog, brrrr, maar we hebben een nieuwe fles anti-muggen spul en een stekker gekocht. Dit zijn volgens mij tijgermuggen, toch eens op internet opzoeken.

Vanavond kook ik: salade, kip en erpeltjes. Toetje van de Al Campo.

Dinsdag, 20 oktober 2015
En alweer regen, maar ook Dénia
Vanochtend stonden we weer om 7:30 op. Ik heb een lekkere Hollandse krentenbol op, die hadden we gekocht bij de Masymas afgelopen zaterdag. Later nog het sharon fruit wat we hadden liggen. Aangezien het weer regende (nog steeds) hebben we het rustig aan gedaan.

    

Volgens de météo zou het aan de kust in elk geval droog worden dus we besloten naar Dénia te gaan. De eerste stop was in het winkelcentrum van Ondara, even koffie drinken, blauwe stoere schoenen gekocht en heel optimistisch vroegen we ons af of het buiten al zonnig zou zijn.
Toen we buiten kwamen regende het nog steeds dus besloten we gewoon terug naar huis te gaan en er een lees- en lummeldagje van te maken.
De eigenaar Geoff kwam vandaag ook terug van een kort tripje Engeland dus we hebben hem even binnen gevraagd. Leuk een uurtje zitten kletsen, hem uitgehoord over het wonen en leven hier. Hij moest zijn vrouw nog ophalen en toen hij om 2 uur vertrok was het droog geworden. We besloten daarom alsnog naar Dénia te gaan. We hebben een leuk stuk door de plaats gelopen, bergje op naar het kasteel en daar al klauterend doorheen gekretst. Zo zeg, dat ze daar mensen überhaupt toelaten! Maar wij vonden het mooi en hebben toch weer zo'n 5 km afgelegd.

    

    

    

    

    

    

    

    

Vervolgens zijn we doorgereden tot aan de punt bij Les Rotes waar we even langs de kust hebben gelopen tot het eind. Woeste golven, veel kabaal, ik vind dat maar eng. We zagen de regen ook weer aankomen en zaten gelukkig net op tijd in de auto.

    

    

Aangezien ik zin had in fried chicken zijn we die gaan halen in het winkelcentrum in Ondara (was toch niet zo lekker als we hadden verwacht) en die hebben we mee naar huis genomen. We zijn allebei moe en hebben wat koppijn. Vanavond op tijd slapen, zou de hele ellende van de afgelopen maanden er dan nu eindelijk uit komen??
Ook nog even lekker verder in m'n boek, thuis heb ik daar de rust niet voor in mijn kont.

Woensdag, 21 oktober 2015
Hoezo de ergste droogte sinds.......
We hebben lang geslapen, om 9 uur gisteravond gingen de lampen uit. Ik ben wel een paar keer wakker geworden maar vanochtend pas na 8 uur opgestaan. Elke keer als ik wakker werd hoorde ik het hozen buiten...... Toch niet alwéér hè, of beter gezegd: nog stééds?! Jawel dus. Er schijnt hier een droogte te zijn, nou, ik geloof dat niet zo erg.
Uiteindelijk, toen we binnen zaten te ontbijten, begon het op te klaren en zagen we steeds meer blauwe stukken in de lucht. We besloten naar de kust te gaan, eerst naar Albir. Dit is een leuke, zeer levendige plaats net boven Benidorm. Heel erg internationaal, het barst er van de expats, pensionado's etc. Veel Noren, Britten, Hollanders, Duitsers en wat Belgen. Het had wel wat. In elk geval heel veel terrasjes, leuke winkels en een mooie punt om te wandelen. Voordat we aan die wandeling begonnen, kwamen we op straat in gesprek met een Nederlandse vrouw die hier al 16 jaar woont. Dit was een informatief gesprek.
We hebben koffie gedronken op een terras, waar ook dekentjes lagen voor over de oude, koude knietjes, LOL.

    

Toen we de wandeling op de punt wilden gaan doen, begon het weer te druppelen en wandelen in de regen, nee dat zie ik niet zitten. We zijn linea recta omgekeerd en naar een ander terras gelopen om wat tapas te eten. En toen begon het me toch te hozen!!
We hebben een tapas combi genomen, het was teveel om op te eten maar erg lekker: patatas brava, kippenvleugels, ribjes, koude schotel, gevulde mosselen, aïoli, tomaten/ui salsa en stokbrood. We zijn blijven zitten totdat het droog werd.

    

Na het eten zijn we maar terug naar de auto gelopen om verder langs de kust omhoog te rijden. Eerst door Altea naar Calpe. Hier zijn we een klein stukje de Peñon de Ifach op gelopen. Maar we komen nog terug om verder de berg op te gaan, als het eens een keer goed weer is. Ook gaan we dan nog eens terug naar Albir.

    

    

    

    

    

    

Vervolgens naar Moraira, waar we de supermarkt Pepe la Sal zijn gaan bekijken, hier zouden ze nl. Nederlandse producten moeten hebben. De foto's spreken voor zich. In onze boodschappentas zaten o.a. een paar zakken drop en de enige echte chocomel.

    

Elke keer als we ergens wilden uitstappen begon het weer te druppelen, ik had er mijn buik eigenlijk nu echt wel van vol! Ik had geen zin meer en omdat het laat genoeg was zijn we naar huis gegaan. En jawel, het begon op te klaren. Terwijl ik dit schrijf is het blauw, niet te geloven.
De bovenbuurvrouw Jean, is zich nog even komen voorstellen en we hebben zowaar op het terras zitten kletsen.
Vandaag een wasje gedraaid, alles weer opgeruimd en buiten in de zon gegeten.

Donderdag, 22 oktober 2015
Le soleil est lá
Rond half 8 opgestaan met een strak blauwe lucht, yes! Je merkt goed dat het later licht is, maar we hebben de tijd. We komen langzaam op gang en eten dan rustig een ontbijtje. Net na 9 uur zijn we vertrokken, naar Benidorm deze keer. We hadden een wandeling op het programma staan, op de kaap ten noorden van de stad, naar de Punta de L'Escaleta . Mooi! Uitzicht over Benidorm (jakkes), de kliffen en de zee. Het was een makkelijke wandeling, heen en terug, 4 km en het eindpunt was een ruïne van een toren uit de 17e eeuw.

    

    

    

Daarna hebben we onderaan de berg geparkeerd want we wilden de hele boulevard aflopen tot aan de Balcon del Mediterráneo. Hier kijk je uit over beide stranden van Benidorm, het uitzicht is wel mooi, zeker ook omdat je overal bergen ziet. In het oude deel van de stad hebben een een schaal gefrituurde visjes gedeeld, vooraf kregen we een echte tapa bij ons drinken, 2 sneetjes stokbrood, eentje met kaas, tomaten en ansjovis en de ander met 2 soorten worst. De vis was erg lekker, het zijn maar kleine hapjes want de vis is in z'n geheel gefrituurd: kop, staart en vaak niet schoongemaakt. Toch kregen we het niet helemaal op. Er zat een kleine rode vis bij die we allebei erg lekker vonden.

    

    

    

    

Via een weg parallel aan de boulevard zijn we terug naar de auto gelopen. In totaal hadden we er toen zo'n 10 km op zitten en dat voelden we wel in de benen en rug. De wandeling bij Albir zouden we vandaag dus niet meer redden (die is ook zo'n 5 km) dus besloten we in Albir op zoek te gaan naar een coupe ijs. Uiteindelijk kwamen we bij hetzelfde terras als gisteren uit (waar we koffie hadden gedronken) en hebben we allebei een lekkere kleine ijskoffie gehad, en ik nog een stukje carrot cake. Het bleek dat we toch weer 2 km hadden gelopen.

    

    

We zijn via Altea terug naar de autoroute gereden. In Benissa zijn we nog naar de Iceland geweest, hier hebben ze dus echt alléén maar Engelse producten en het was een behoorlijke winkel. We hebben wat Engelse worstjes en bacon gekocht, voor ons avondeten morgen, ook wel eens lekker.

Klik hier voor het vervolg van onze reis