Costa Cálida 2014

 

Zaterdag, 18 oktober 2014
Murcia en verder niks
We waren alweer om 6 uur op vanochtend, pffff. Even wat gekeken op Google Maps en wat andere dingen. Het ontbijt vandaag was bacon, ei en een beetje toast. Het smaakte prima, de bacon hier is heerlijk.

Om 9 uur vertrokken we naar Murcia. We hadden een flinke stadswandeling uitgestippeld. De route hebben we prima gevonden, hoewel de kaart en de Google omschrijving weer niet klopten. De parkeergarage was ook prima deze keer.
We zijn eerst naar de kathedraal gelopen, waar we op een terrasje café con leche hebben gedronken. Hierna zijn we de kerk ingegaan. Jammer genoeg kun je tegenwoordig vaak geen kaarsje meer aansteken, alles is elektrisch, niet leuk.
De wandeling bracht ons door een aantal ongure steegjes en Murcia heeft het niet echt, of heeft Murcia het echt niet? Nee, viel tegen. Ik ben meteen genezen van de illusie dat álle Spaanse steden mooi zijn. Murcia heeft maar weinig historische gebouwen en Moorse invloeden zijn niet te zien.
We zijn na een uur al weggereden uit het centrum, naar de Ikea toe. Tja, waarom ook niet. We hebben, natuurlijk, wat dingetjes gekocht. Hierna zijn we naar het grote nieuwe winkelcentrum gereden. Even bij de Primark gaan kijken, niks gevonden. Verder dure winkels en poepiedruk! We hebben geluncht op het terras met tapas van de Burger King, best lekker: uienringen, kaasballetjes, een burger en frietjes. Lekker en weer eens wat anders. In Murcia zagen we geen enkel terrasje wat ons aansprak om te eten.
In het winkelcentrum zijn we nog bij de "gekke kat" winkel gaan rondneuzen en hebben we weer wat leuke dingetjes gekocht.
Om 15.00 uur waren we thuis waar we wat hebben zitten lezen.
Vanavond eten we weer simpel, erpeltjes, tomatensalade en vlees.

    

    

    

    

    

    

Zondag, 19 oktober 2014
Cartagena, bergen en een winterjas
Goed geslapen en pas om half 8 opgestaan. Om 9.15 zaten we in de auto. We weten uit ervaring dat de Espanjolen er op zondag graag en masse met de hele familjos op uit trekken, dus we waren slim vandaag en kozen Cartagena als bestemming. Nou bleek daar ook een centro comercial te liggen welke op zondag open is. Dus om precies 10 uur liepen we daar rond om bij de Primark te kijken of ik nu wel zou kunnen slagen. Het was heerlijk rustig en ik heb zowaar een winterjas naar mijn smaak gevonden, de bontkraag (trend van winter 2014/2015???) heb ik er meteen vanaf gerukt. En ik heb zelfs nog een rokje, trui, bijpassende maillot en 2 paar heerlijke warme sokken gekocht. En dat alles voor een prikkie! De dag begon dus goed.

Cartagena is een plaats gesticht door de Romeinen met, volgens de boekjes, een schat aan historische bezienswaardigheden. We zijn naar het Castillo gegaan waar we mooi uitzicht over de stad en omgeving hadden. Het Romeinse theater hebben we van bovenaf gezien, waarna we weer naar beneden zijn gelopen tot bij de ayuntamiento (het gemeentehuis). Er was van alles te doen, druk! Ook lag er een cruiseschip in de haven en die mensen liepen ook allemaal rond. We wilden koffie drinken op een terras maar de koffie kwam maar niet. Toen zijn we maar weer gegaan. Meer was er in Cartagena niet te zien, we hadden er echt meer van verwacht.

    

    

    

    

    

    

    

    

De volgende stop was Cabo Tiñoso, ten westen van Cartagena. De weg daarheen voerde weer door de bergen en wat was het er mooi zeg! Wel druk, de Espanjolen op uitstapjes dus. De weg naar de Cabo was héél smal en ging behoorlijk omhoog. We reden achter een camper die halverwege de berg motorpech kreeg. Nou, da's handig op een weg die niet breed genoeg is voor 2 auto's. Sodeju, we kwamen langs maar er was echt veel verkeer, geen enkel overzicht en ik kreeg het letterlijk Spaans benauwd. Op een bepaalde plek kon Jacky van de weg af, zijn we even uitgestapt om foto's te maken en besloten we om niet verder te rijden. De terugweg gaat gelukkig altijd sneller dan de heenweg.

    

    

    

    

    

    

Omdat we nog niks hadden gegeten of gedronken en het al 2 uur was besloten we om naar Puerto de Mazarrón te rijden om daar wat te eten. Onderweg zijn we nog even uitgestapt in Isla Plana waar we even langs ze zee hebben gelopen naar de Arabische baden.
Aan de boulevard in Puerto de Mazarrón hebben we fijn op een terras tapas gegeten, deze keer maar 3 tapas besteld i.p.v. 4 maar deze porties bleken groter dus we kregen het al wéér niet op. We hebben wel weer heerlijk gegeten en al wéér iets anders. Elke tapa is tot nu toe anders. Nu hadden we mosselen in tomatensaus met pepers, kip in heerlijke saus en vissalade (beetje te veel mayo en we zaten al vol), met stokbrood.

    

    

Toen naar huis. We besloten nog naar de Al Kasar te lopen, ofwel de Kasbah zoals Jacky het noemt. Het was behoorlijk warm. We hebben ieder een ijs genomen waarna we verder zijn gaan lopen. We wilden de "inner ring" in Condado lopen, maar het was verder dan we dachten en omdat het zo warm was, zijn we omgedraaid. We hebben toch een uur gelopen.
Thuis het verslag en de foto's gedaan en gekeken wat we morgen gaan doen: wandelen in de bergen. Eh, mijn foto's hebben vandaag een smudge in de hoekjes... resultaat van een vieze lens.
We eten weer tomatensalade met vlees en erpeltjes.

Maandag, 20 oktober 2014
Een vakantiedag uit het boekje
We hebben alweer goed geslapen en stonden om half 8 op. Enige minpuntje was dat we om 2 uur vannacht wakker werden van het geschreeuw van lallende bezopen Britten, bah.
We hebben héél rustig aan gedaan, ontbeten, gestofzuigd en alles op het gemakje. We vertrokken dan ook pas om 9.45 uur. We zijn naar Totana gereden en vandaar richting Aledo. Vlak voor Aledo stopten we bij het Santuario de Santa Eulalia. Een mooi klooster wat nu gebruikt wordt als hotel. We hebben er even rond gelopen, de kapel bekeken en een plasje gedaan. Bij het klooster ging een weggetje omhoog naar de Miradór de Corazón de Jesus. Een uitkijkpunt dus. Het was er mooi, prachtige vergezichten over de vallei en over de Sierra de Espuña, dat was ons doel vandaag. Jammer genoeg is het elke dag erg heiïg dus heel ver kijken kunnen we niet. Tenminste, het is net of je je leesbril niet op hebt, wazig.

    

    

    

    

    

De volgende stop was het Parque Regional Sierra de Espuña. Hoge bergen waar we een wandeling hadden uitgezocht. Voordat we gingen wandelen hebben we eerst op het terras een teske koffie (con leche natuurlijk) gedronken. De wandeling, de sendero de las Alqueriás was niet zo heel lang (4 km) en heeft een hoogteverschil van 140 meter. We hebben precies 75 minuten gelopen. Oh wat was dit mooi!! We hebben genoten!! Het was een makkie om te lopen, prachtige vergezichten en de geur, super. Het ruikt overal naar pijnbomen, wilde rozemarijn en wilde thijm. En de stilte was ook geweldig! De route was heel afwisselend qua omgeving. Deze wandeling krijgt van ons 5 sterren!
Toen we weer bij de auto kwamen hebben we op het zelfde terras een waterijs gegeten.

    

    

    

    

    

    

    

De route ging verder naar boven via een paar uitkijkpunten. We zijn niet helemaal naar de top gereden, het ging zo langzaam (we reden constant in de 2e versnelling) dat we veel tijd nodig hadden. De weg was prachtig, ontelbaar veel haarspeldbochten, maar tot onze verbazing was deze weg veel beter te rijden dat die van gisteren naar de Cabo. En bijna geen verkeer, tja het is dan ook geen zondag!

    

    

    

Uiteindelijk kwamen we weer uit de Sierra en gingen we naar Gebas. Hier ligt een uniek landschap bij het stuwmeer. Het lijkt erg op het Badlands National Park in de USA. Heel bizar. We hebben eerst nog bij een restaurant daar koffie gedronken en reden toen de verkeerde weg naar de Miradór. Zo zeg, het was een karrespoor door de boomgaarden. Niet leuk om te rijden. We twijfelden heel erg of dit wel de goede weg was en zijn maar omgedraaid. Toen naar het Cementeria, vandaar zouden we ook een prima uitzicht hebben. Maar daar zagen we toch nog de goede weg naar de Miradór en zijn we daar ook nog naartoe gereden. Ontzettend apart en mooi!

    

    

    

    

Vandaag hadden we zelf wat broodjes meegenomen en wat te drinken. Maar goed ook want echt makkelijk was het niet om hier wat te eten.
We hadden vandaag héél veel zelfontspanner-momentjes!! De zogenaamde "snelfies": een selfie met snel zijn om op tijd op de foto te komen. Zo leuk om te doen! Het was alweer prachtig zonnig en warm weer.
Na het eten (Mexicaanse rijst met vlees en tomaat) weer lekker en zoals elke avond op het terras gezeten met een sangriaatje.

Klik hier voor het vervolg van onze reis