Andalusië 2013

Maandag 7 oktober 2013
K
athedraal en tapas
Natuurlijk werd ik vannacht beziebeld door een mug, bummer. Rond half 8 ben ik opgestaan, Jacky was al op en zat aan de laptop. Na een zeer simpel ontbijtje en een kop koffie, zijn we rond 9:15 uur naar het metrostation gereden. Dat is hier trouwens super geregeld, bij het station is een parkeergarage die gratis is. Ideaal! Na het kopen van een kaartje hebben we het kaartje van gisteren in een recycle-machine gedaan, et voilà, we kregen 1 euro terug. Da's een korting die je dan krijgt. De metro is schoon en er staan voldoende mensen die je helpen, mocht dit nodig zijn.

We zijn weer uitgestapt bij Puerta de Jerez. Van hier zijn we naar de rivier Guadalquivir gelopen voor een foto. Toen naar de Toro del Oro. Hier zijn we 92 treden naar boven gelopen voor een leuk uitzicht. In de Toro is een scheepvaartmuseum waar we nog door zijn gelopen. De entree was vandaag gratis omdat het maandag is, leuk meegenomen.

    

    

Vervolgens zijn we langs de rivier verder gelopen naar de Plaza de Toros. Hier zijn we met een korte tour meegegaan. De arena is binnen prachtig, maar het hele idee achter stierenvechten is natuurlijk walgelijk. We hebben de tour ook niet uitgelopen; er zat een groep k.. Italianen die erg vervelend waren. We hebben de arena van binnen gezien en dat wilden we graag. Dit is trouwens de oudste en één van de grootste arena's van Spanje.

    

    

We wilden toen koffie gaan drinken bij de kathedraal maar er werd her en der aan de weg gewerkt en we hebben het terrasje gelaten voor wat het was en zijn eerst de kathedraal ingegaan. De rij was lang maar het ging toch behoorlijk snel. Ik denk dat we na een kwartier binnen waren. De kathedraal is werkelijk enorm groot. We zijn de toren Giralda omhoog gegaan, 34 verdiepinkjes, en hadden een magnifiek uitzicht vanaf daar. Toen weer naar beneden...... In een straatje vlakbij de kathedraal hebben we geluncht met 4 tapas en een alcoholvrij biertje. Dit was de eerste keer tapas voor ons en we hadden geen idee wat we moesten verwachten, is het genoeg, teveel of te weinig?? Ik had besteld: calamares, gestoofde ossenstaart met aardappelen, lam gevuld met spinazie en champignons en aardappelen en paella met zeevruchten. Het was werkelijk heerlijk, mijn favoriet was de ossenstaart. En, het was meer dan genoeg.

    

    

    

    

    

Na de lunch wilden we eigenlijk alleen nog naar het Plaza de España, daar waren we gisteren ook langs gekomen met de koets. Via hotel Alfonso XIII en de universiteit zijn we daarheen gelopen. En toen waren we wel even klaar. Het was nog vroeg maar we hadden alles gezien en gedaan wat we wilden dus besloten we terug te gaan naar de metro. We hebben vlakbij ons hotel nog wat boodschapjes gehaald bij de Lidl. Verder de koffers opnieuw ingeruimd, de website gedaan, foto's opgeslagen en een beetje gerust.

    

    

    

Het was weer een mooie dag en we hebben werkelijk genoten van onze 2 daagjes in het schitterende Sevilla. We hebben schitterend weer gehad met echte zomerse temperaturen van boven de 30 graden. Wat wil een mens nog meer.
Toch nog even naar een centro comercial in de buurt geweest en waar komen we mee terug: een paar dingetjes van de Ikea!!! Wat een rommelzaak was dat maar toch weer iets gevonden wat in Nantes niet wordt verkocht.
Vanavond simpel dineren: een broodje met chorizo en wat salade. Ook lekker!
Morgen vertrekken we naar onze penthouse bij Marbella.

Dinsdag 8 oktober 2013
Op weg naar Las Chapas
Na een goede maar erg warme nachtrust, zijn we weer rond half 8 opgestaan. Nadat we ons klaar hebben gemaakt en een zeer karig ontbijtje hebben gegeten, zijn we rond 9 uur vertrokken. De route was snel en goed te vinden. We waren in een kwartier uit Sevilla en op weg richting Cadiz en later Algeciras. Het was een prachtige weg o.a. langs Jerez de la Frontera en door het Parque Natural Los Alcornocales. Schitterende bergen, meren en heel veel windturbines. De wolken hingen boven de bergen. Op een gegeven moment zagen we een enorme berg/rots en dat was Gibraltar. Helaas is een foto maken uit de auto niet gelukt. Maar, we hebben hem gezien! Die rots is veel groter dan ik had gedacht.

    

    

Op een aire vlak voorbij Estepona zijn we even gestopt en heb ik Tony gebeld. Zij doen het beheer voor Delia van ons penthouse. Om half 1 stonden we bij Andy's bar en heb ik Tony nog eens gebeld, die kwam er toen aan. Hij en Chris hebben ons naar het appartement gebracht. La Reserva ziet er als complex erg mooi en goed onderhouden uit.
Het penthouse is geweldig! Het is erg ruim voor ons drietjes, 2 ruime slaapkamers met schuifpuien naar buiten en prachtig uitzicht, een leuke woon/eetkamer met heerlijk groot terras waar een eettafel met 4 stoelen staat. En alweer een geweldig uitzicht. We hebben 2 ruime badkamers, wel zo fijn. De keuken is ook compleet en prima in orde. En dan natuurlijk het dakterras, wow!!! Veel zitmeubilair en ligbedden. Jacky heeft vandaar 3 panoramafoto's gemaakt, de andere foto's zijn ons uitzicht vanuit woon- en slaapkamers.

    

    

    

    

Nadat we alles hadden uitgepakt en opgeruimd zijn we om half 3 vertrokken naar Calahonda om bij Y-internet de wifi te regelen. Dat was snel gebeurd en toen zijn we naar shopping center La Cañada (Marbella) gereden. Het deed wel Amerikaans aan, met merken waar wij níet blij van worden. We zijn bij Marks & Spencer binnen geweest omdat ik heel nodig aan een nieuwe bh toe was. Perfect geholpen en geslaagd. Mariecke's favoriete winkel (Claire's) lag hier ook en voor Emma lag er een Dunkin' Doughnuts. Jammer dat ze er niet bij zijn......
We hebben boodschappen gedaan in de mega supermarkt en wow, wat zijn de prijzen hier laag. Jacky dacht dat ze niet genoeg geld bij had maar het was nog geen 100 euri terwijl de (grote) kar vol lag.
We hadden eerst een café con leche en frietjes bij de MacDo gehad omdat we nog niks hadden gegeten. Voor thuis hebben we Kentucky meegenomen. We hebben in de avondzon op ons terras een Spaans-Amerikaans diner gehad, KFC met tomaten-komkommer-ui-olijvensalade. Heerlijk! Zo meteen nog een sangria op het terras en dan slapen. We genieten!!

Woensdag 9 oktober 2013
De toerist uithangen in Mijas
Ik was vroeg wakker en kon niet meer slapen. Rond half 9 kwam de zon over de berg en even later zaten we op ons terras in de zon te ontbijten. We hebben rustig aan gedaan. Om 9:45 uur zijn we vertrokken naar het plaatsje Mijas, een dorp waar Jacky en ik 34 jaar geleden eens zijn geweest. Lang geleden dus. Wat een ontzettend leuk plaatsje. Het was gezellig druk en de grote drukte begon pas toen wij wegreden. We hebben een flink stuk gelopen, door de leuke straatjes, over de stadsmuur en door het park, koffie gedronken op een terras bij het kerkje en gepicknickt op een bankje met prachtig uitzicht. Ook hebben we een klein stukje gezien van een Flamencoshow. Die wordt hier elke woensdag om 12:00 uur gegeven in een parkje en is gratis voor iedereen. Ik vond Mijas echt heel leuk, toeristisch, maar op een leuke manier. We hebben wat echte souvenirs gekocht van aardewerk en natuurlijk een magneet. Bij de picknick hebben we één van de lokale poezen nog worst en brood gegeven en het ging er met smaak in.
Een foto-impressie van ons dagje Mijas.

    

    

    

    

    

    

    

    

    

    

    

    

    

Hierna zijn we in Fuengirola naar shopping center Miramar gegaan. Viel ook weer wat tegen maar Jacky en ik hebben toch nog ieder een trui/vest gekocht. En een bedeltje voor Emma. Toen nog even snel een paar boodschapjes gehaald en terug naar huis. Thuis even naar de meisjes gebeld (het gaat prima met ze, er werd alleen even geklaagd dat 6 kleine kipjes nu al de keuken in lopen.....), gelaptopt en op het terras in de zon gezeten.
We eten vanavond tortilla met groenten en bacon. En misschien vanavond sangria, we waren gisteren na 1 glaasje zo teut als maar kon, we zijn ook niks gewend (gelukkig maar).
Het weer is nog steeds geweldig!!!! Zonnig en heerlijk warm.

Donderdag 10 oktober 2013
Marbella en "zonnebatsen" met een fijn boek
Dankzij een pilletje heb ik 11 uur geslapen maar we lagen er dan ook al om 9 uur in gisteravond. We hadden heerlijk op ons terras gezeten met een glaasje sangria en alweer, we zijn het niet gewend.... Kaarsjes erbij, gezellig. En, we hebben besloten dat we niet hier willen wonen na ons pensioen. Veel te druk en rommelig. Wat zijn wij verwend met waar we wonen!! Overwinteren kunnen we altijd nog in Florida tegen die tijd.

Vandaag weer een lekker ontbijtje gegeten op het terras in de zon. We hebben even een wasje gedraaid en toen de was buiten hing te drogen zijn we zo rond 10 uur naar het oude centrum van Marbella gereden. Het heeft prachtige leuke straatjes en heel veel pleintjes met mooie bloemen. We hebben koffie gedronken op Plaza de las Naranjas en hebben een wandeling gedaan. We hebben Marbella gezien nu. Mijas vonden we leuker.

    

    

    

    

    

    

    

    

    

We zijn naar het shopping center La Cañada gereden en even wat gegeten bij Burger King. Nog wat kleine boodschapjes gedaan en lekker terug naar huis. De rest van de middag gaan we met een boek op het dakterras. Vanavond eten we schelpjes en mosselen met salade, Jacky gaat ze maken en ik ben benieuwd. Ik heb er wel zin in!!
Morgen staat een tochtje naar het binnenland op de planning, als het weer goed blijft.

Klik hier voor het vervolg van onze reis