Ierland 2018

Maandag, 21 augustus 2017
Cadeautje voor Mariecke
Nadat Emma was geslaagd voor haar BAC, hebben zij en ik samen een klein tripje gemaakt naar Cardiff.
Mariecke heeft nog niks met me gedaan maar dat kwam ook wel omdat Mariecke van die absurde ideeŽn heeft. Nu gaat Emma met ons naar de Verenigde Staten en heb ik bij Mariecke een balletje opgegooid of ze met me naar Ierland zou willen. Ze houdt niet van druk, niet van warm, niet van grote steden, dus Ierland leek me wel ideaal. We kunnen er met de boot en eigen auto makkelijk naartoe, dus ja, we gaan naar Ierland.

Ik heb zojuist de ferry geboekt. Op 21 april rijden met de eigen auto naar Cherbourg om de nachtboot naar Rosslare te nemen. Terug varen we op 4 mei met de nachtboot van Rosslare naar Roscoff. Op haar verjaardag komen we dan thuis, net op tijd voor de taart zal ik maar zeggen. LOL.

Nu nog dingen uitzoeken en na de Amerika-vakantie kijken voor accommodaties. Liefst wil ik 1 nacht in Oost Ierland (Kilkenny) en de laatste 2 nachten in Dublin. De andere dagen wil ik verdelen tussen Kenmare/Killarney en Galway. Aan de westkant van Ierland is veel natuur te zien. Op die 2 plekken zoeken we dan een huisje.

Maandag, 5 november 2017
De route is rond
Een week geleden zijn Jacky, Renť, Emma en ik thuis gekomen van onze 7-weekse road trip door het zuidwesten van de USA. Mariecke was helemaal alleen thuis in Frankrijk. En dus was het tijd om nu eens te gaan kijken naar de trip die we samen gaan maken naar Ierland.
Ik had contact opgenomen met twee in Ierland gespecialiseerde bedrijven en de prijsopgave van de een vond ik veel te duur, en de ander zei dat ze nu nog niks konden boeken. Nou ja, dan kijk ik toch zelf.....
Ik ben gewoon begonnen bij het begin, Google Maps erbij en accommodaties zoeken. Ik heb afgezien van huisjes, want die zijn vaak niet op elke dag van de week te huur en ik had wel zin in B&B's, dan heb je een heel uitgebreid ontbijt, parking en wifi inbegrepen. En de prijzen zijn prima!

Wat ik nu heb geboekt:

22-4: Fern Hill Guest House in Tramore
23 en 24-4: Bridgeview Farmhouse in Kilbrittain
25-4: Island View House in Glengarriff
26 en 27-4: Old Church House in Kenmare
28-4: Wild Atlantic Lodge in Lahinch
29-4: Atlantic View B&B in Clifden
30-4 en 1-5: Maldron Hotel in Galway City
2 en 3-5: Coolakay B&B in Enniskerry

Ik heb een road atlas besteld van Ierland, kunnen we de route meer uitwerken.

Woensdag, 27 december 2017
What to see and what to do
Ik ben nu ook begonnen aan een gedetailleerde route van B&B naar B&B. Jacky heeft voor ons wat uitgezocht van stadswandelingen in Cork, Galway en Dublin. Dublin staat nog niet vast, maar dan hebben we in elk geval al een wandeling als we inderdaad besluiten om er een dagje te spenderen.
Er zijn in elk geval wat dingen die we zeker gaan doen, kastelen (o.a. Blarney Casle), Mizen Head, de Cliffs of Moher, kust, Ring of Kerry etc. Ik heb er wel zin in!
Ik heb de road atlas gekregen en gebruik hem bij het plannen, maar Jacky heeft als kerstcadeautje van de SARL een TomTom gekregen en die gaan Mariecke en ik ook gebruiken, als we weten hoe het moet, LOL.