Edinburgh 2018

Zaterdag, 20 januari 2018
Op bezoek bij uncle Jim en aunt Laree
Emma wilde wel graag weer een tripje doen, Mariecke is altijd wat moeilijk, maar we hebben haar toch zo ver gekregen. Maar waarheen deze keer??
Het beste is het dan om even op de website van het vliegveld in Nantes te kijken naar wat de vluchtmogelijkheden zijn, en laat Edinburgh nou mooi een bestemming zijn. Maar twee keer per week rechtstreeks, maar da's prima. De volgende stap is kijken wat er allemaal te zien en doen is om te bepalen hoe lang ze het beste kunnen blijven. Er is dus behoorlijk veel te zien en doen, maar de stad is kleinschalig en dat betekent dat het ook allemaal makkelijk lopend is te doen.
Ook de transfer van en naar het vliegveld is prima. Tja en dan de accommodatie. In eerste instantie hadden we een Travelodge bij het station op het oog. Maar dan zit je toch maar op een simpele kamer, reviews waren wisselend (geluidsoverlast en dat is voor Emma een "no no") en toen ben ik eens gaan kijken naar ietsje verder weg van het centrum. Ik vond een mooie B&B precies tegenover de dierentuin, bushalte voor de deur en niet ver van zowel vliegveld als centrum. Samen met de meisjes gekeken en toen hebben Mariecke en ik de boel gereserveerd:

- ze vliegen met Ryanair, koffers Ún handbagage, een gereserveerde stoel en priority boarding, het hoeft niet op het goedkoopste om het ietsje prettiger te hebben vinden wij.

- een week in Dalmore Lodge, een mooie ruime kamer aan de rustige achterkant van het huis, incl. ontbijt.

Ik heb natuurlijk Jim geschreven en ze zullen elkaar vast eens gaan ontmoeten. Ik ken Jim langer dan dat ik mijn kinderen ken, maar zij hebben elkaar nog nooit ontmoet, grappig!
Ook zullen ze minstens een georganiseerde tour gaan doen naar de Highlands, en misschien nog wel een tweede tour. We hebben nog even tijd om dingen uit te zoeken, ze gaan 11 juni.
Door al het uitzoekwerk heb ik wel zin om er zelf ook eens heen te gaan!!