Algarve 2019

 

Zaterdag, 20 april 2019
Eens wat anders…
Emma liet vallen dat ze tijdens haar weekje herfstvakantie wel naar de Algarve zou willen.
Maar ja, wie wil en kan er dan mee? Als Mariecke gevraagd wordt begint ze eerst te zeuren en dus vroeg Renée of ik dan met haar naar de Algarve zou willen. Tja, waarom niet?!
We zijn dan net een weekje terug van onze reis met camper in Amerika en dan kan ik weer gaan. Ik denk dat ik mijn reistas dan maar gewoon ingepakt laat.

Gisteren heb ik de vluchten geboekt. Er vliegen 2 maatschappijen van Nantes naar Faro. Volotea was echter geen optie want die vliegen midden in de nacht.
Dus werd het Transavia. De heenvlucht is op een hele mooie tijd en voor de terugvlucht moeten we alleen wat vroeger opstaan. Ach ja, is niet erg.
We vliegen heen op 27 oktober en komen op 3 november weer terug.

Na heel wat gezoek op heel veel websites heb ik wat leuke en betaalbare appartementen gevonden.
https://www.airbnb.ca/rooms/16227063?guests=1&adults=1
Een leuk appartement met 2 slaapkamers, een groot terras met uitzicht en lekker centraal gelegen in de Algarve voor onze uitstapjes.

Nu alleen nog een auto boeken en routes uitstippelen.

    

    

    

Zaterdag, 11 mei 2019
Autootje en een wijziging
Zo, de auto is geboekt. Ik heb een type Fiat Panda geboekt via Zest Car Rental. We hebben al eerder via hun geboekt en ze zijn bekend vanwege hun goede service.

De eerste vluchtwijziging is ook al binnen. We vliegen nu rond 2 uur ’s middags terug naar Nantes. Wel zo fijn want dan hoeven we niet voor dag en dauw uit het appartement en kunnen het lekker op ons gemak doen.

We hebben besloten om een boottochtje te doen langs de rotskust van de Algarve maar die boek ik pas iets voor we vertrekken zodat ik een beetje kan zien wat het weer gaat doen. We willen tenslotte niet met slecht weer op een boot zitten. Ook willen we kijken of we kunnen gaan trotten. Emma heeft dat nog nooit gedaan en ik vind dit altijd wel leuk om te doen.